WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από έναν χωρισμό


1 Μαρτίου 2021

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά από έναν χωρισμό
Μπορεί ο χωρισμός να είναι οδυνηρός, όμως εσείς πρέπει να σταθείτε στο ύψος σας.

Ο χωρισμός μπορεί να αρκετά οδυνηρός. Το τέλος μια σχέσης μπορεί να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και να μειώσει την αυτοπεποίθησή σας. 

Όσο όμως δύσκολο και εάν φαίνεται, πρέπει να προχωρήσετε και να αφήσετε πίσω την παλιά σας σχέση. Όμως κάποιες κινήσεις που μπορεί να κάνετε, ενδέχεται να σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. 

Για να σας βοηθήσουμε να επουλώσετε τις πληγές σας μετά από έναν χωρισμό, αποφύγετε τα παρακάτω. 

Λάθος1: Αυτο-ευθύνη

Οποιαδήποτε μορφή απόρριψης μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε την αξία σας. Αρχίζετε να τιμωρείτε τον εαυτό σας για τις πράξεις σας και αναρωτιέστε τι θα μπορούσατε να έχετε κάνει διαφορετικά για να αλλάξετε το αποτέλεσμα.

Το να κατηγορείτε τον εαυτό σας δεν θα αλλάξει τίποτα. Η επανάληψη και η σκέψη των λαθών σας θα σας κρατήσουν πίσω και θα σας δυσκολέψουν να προχωρήσετε. Ίσως έχετε κάνει λάθη, αλλά επιλέξτε να μάθετε από αυτά.

Λάθος 2: Αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σας

Εάν πέσετε στην παγίδα να απαριθμήσετε όλα τα λάθη, τις ανεπάρκειες και να θυμηθείτε όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις και απορρίψεις, τότε μόνο κακό θα κάνετε στον εαυτό σας. 

Ναι, το εγώ σας μπορεί να έχει πληγωθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζετε να αγαπηθείτε. Να είστε εκεί για τον εαυτό σας όπως θα ήσασταν εκεί για έναν φίλο που υπέστη απόρριψη. Δείξτε στον εαυτό σας λίγη συμπόνια και μην είστε πολύ σκληροί.

Λάθος 3: Μένετε σε επαφή με τον πρώην σας

Ίσως θελήσετε να είστε φίλοι με τον πρώην σας, αλλά αμέσως μετά από τον χωρισμό δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να επανέλθει.

Πολλές φορές διατηρούμε την ελπίδα ότι αυτός που μας χώρισε θα αλλάξει γνώμη και θα είμαστε ξανά μαζί. Αν και δεν αρνούμαστε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον, η επικοινωνία με τον πρώην σας θα σας δώσει ψεύτικες ελπίδες.  

Κόψτε τους δεσμούς, για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Το να ελέγχετε τον πρώην σας, να συνεχίζετε να τον παρακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να τον συναντάτε θα πονέσει περισσότερο ειδικά με τη συνεχή υπενθύμιση αυτού που είχατε. 

Λάθος 4: Κάνετε νέα σχέση αμέσως

Είναι δελεαστικό να τρέξετε αμέσως σε μια άλλη σχέση για να συμπληρώσετε αυτό το κενό που άφησε ο πρώην σας, αλλά  δεν είναι υγιές. Μετά από τον χωρισμό, πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να καταλάβει τι πήγε στραβά, να σημειώσετε τα λάθη σας και να μάθετε από αυτά. Πρέπει επίσης να καταλάβετε τι πραγματικά θέλετε από τη νέα σας σχέση.

Λάθος 5: Αναζητάτε εκδίκηση

Όταν κάποιος σας πονάει, η πρώτη σας αντίδραση μπορεί να είναι να τον βλάψετε. Όμως η αναζήτηση εκδίκησης δεν θα λύσει τίποτα. Θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Σταματήστε λοιπόν να σκεφτείτε τον τρόπο για να τον πληγώσετε και εστιάστε σε σας. Ακολουθήστε αυτό το χόμπι που πάντα επιθυμούσατε, ασχοληθείτε με την υγεία σας και την φυσική σας κατάσταση. 

Δείτε επίσης

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.