WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι άντρες με αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι άπιστοι, σύμφωνα με μια έρευνα


17 Μαΐου 2021

Οι άντρες με αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι άπιστοι, σύμφωνα με μια έρευνα

Όταν είστε ερωτευμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψετε ή να αποδεχτείτε ότι ο σύντροφός σας είναι ικανός να σας απατήσει. Ωστόσο, μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι άπιστοι άνδρες μπορούν να εντοπιστούν από τη στιγμή που θα τους συναντήσετε με μια απλή ματιά στο πρόσωπό τους.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Royal Society Open Science, οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι οι άνδρες με περισσότερα «αρσενικά» χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους ήταν πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους.

Αυτό ολοκληρώθηκε αφού μια ομάδα συμμετεχόντων παρουσίασε μια σειρά φωτογραφιών 189 λευκών αντρών και γυναικών και τους ζητήθηκε να τους κρίνει σε κλίμακα από το 1 έως το 10 σχετικά με το πόσο πιθανό είναι να απιστήσουν, απλώς και μόνο από την εμφάνισή τους.

Ως αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι οι άντρες που είχαν επιλέξει οι συμμετέχοντες ήταν στην πραγματικότητα οι ίδιοι άντρες που είχαν παραδεχτεί ότι απάτησαν τη σύντροφό τους. Όλοι αυτοί οι άντρες είχαν «αρσενικά» χαρακτηριστικά όπως μια ισχυρή ράχη φρυδιών, ισχυρή γνάθο και λεπτότερα χείλη και ήταν πιο πιθανό να γίνουν αντιληπτοί ως άπιστοι, απατεώνες - μια αντίληψη που αποδείχθηκε ακριβής καθώς είχαν ομολογήσει ότι δεν ήταν πιστοί με τις σχέσεις τους.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που  πρέπει να ληφθούν υπόψη για το εάν κάποιος είναι ικανός να είναι άπιστος, όπως οι κοινωνικές και πολιτιστικές επιδράσεις, η προσωπικότητα, η γενετική και οι εμπειρίες ζωής. 
 

Δείτε επίσης: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.