WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Hotpast: Γιατί κάποιοι άντρες θέλουν να ακούσουν για τις ερωτικές σχέσεις του παρελθόντος και κάποιοι άλλοι όχι


15 Αυγούστου 2021

Hotpast: Γιατί κάποιοι άντρες θέλουν να ακούσουν για τις ερωτικές σχέσεις του παρελθόντος και κάποιοι άλλοι όχι
Το ενδιαφέρον κυρίως των ανδρών για το ερωτικό παρελθόν των συντρόφων τους αντικατοπτρίζει πιθανώς γνωστές πτυχές της ψυχολογίας.

Το ενδιαφέρον κυρίως των ανδρών για το ερωτικό παρελθόν των συντρόφων τους αντικατοπτρίζει πιθανώς γνωστές πτυχές της σεξουαλικής ψυχολογίας, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνισμού. 

Και ενώ πολλοί άντρες επιλέγουν να αγνοήσουν το ερωτικό παρελθόν των συντρόφων τους, υπάρχουν και εκείνοι που αισθάνονται ανασφάλεια και ζήλια ενώ κάποιοι άλλοι νιώθουν διέγερση για τις ερωτικές σχέσεις του παρελθόντος.

Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στην Αγγλία πολλοί από τους συμμετέχοντες που τώρα βιώνουν διέγερση όταν σκέφτονται το ερωτικό παρελθόν της συντρόφου τους, στην αρχή ένιωθαν έντονη ζήλια, ανασφάλεια και φόβο.

Ανησυχούσαν ότι μπορεί να μην ήταν σε θέση να ανταγωνιστούν το παρελθόν ή ένιωθαν ότι είχαν λιγότερο σεξουαλική εμπειρία από τη σύντροφό τους.

Και ενώ σε κάποιους αυτή η ζήλια παρέμεινε, κάποιοι άλλοι τη μετέτρεψαν  σε διέγερση. 

Αυτός ο μετασχηματισμός αντιπροσωπεύει μια διαδικασία που ονομάζεται «ερωτικοποίηση του φόβου.»

Πολλές φορές όταν οι άνθρωποι θέλουν να ξεπεράσουν κάτι που φοβούνται, το μετατρέπουν σε σεξουαλική εμπειρία, μετατρέποντας έτσι τη δύναμη του φόβου τους σε μια ερωτική μηχανή.

Έτσι, η ζήλια μπορεί να μετατραπεί σε σεξουαλική διέγερση. Εξάλου ένα γνωστό ψυχολογικό φαινόμενο είναι ότι τις περισσότερες φορές ποθούμε κάποιον περισσότερο, όταν γνωρίζουμε ότι οι άλλοι τον επιθυμούν. 

Επίσης το ενδιαφέρον είναι πως αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό στους άντρες. Αντίθετα, πολύ λίγες γυναίκες αναφέρουν παρόμοιο ενδιαφέρον για το ερωτικό παρελθόν των συντρόφων τους. 

Κλείνοντας, αν ο σύντροφός σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με την παρελθοντική σεξουαλική σας ζωή κάνοντάς σας να νιώθετε άβολα, μη διστάσετε να του επισημάνετε ότι δεν θέλετε ή και δεν είστε έτοιμοι να συζητήσετε το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον όχι τώρα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνετε στο μέλλον αν εσείς δεν το επιθυμείτε.

Δείτε: 10 διάσημοι καλλιτέχνες που «ανακαλύφθηκαν» με τον πιο απίστευτο τρόπο 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.