WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να έχετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας σε οποιαδήποτε ηλικία


11 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς να έχετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας σε οποιαδήποτε ηλικία

Το σεξ μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ορμονών που ενισχύουν τη διάθεση.

Καθώς όμως μεγαλώνουμε, η σεξουαλική μας ζωή αλλάζει. Αν το σκεφτείτε, το σεξ που κάνετε τώρα, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που βιώσατε στην εφηβεία σας και στις αρχές της δεκαετίας του '20, σωστά;

Το ποιοι είμαστε στην κρεβατοκάμαρα τώρα, θα είναι διαφορετικό από αυτό που θα είμαστε στο μέλλον. Αυτό συμβαδίζει με τους ρόλους μας στην κοινωνία, τα επίπεδα άγχους, τα πιθανά παιδιά, τα συναισθήματα και φυσικά τις φυσικές προκλήσεις.

Όμως όλα αυτά σημαίνουν πως δεν θα υπάρχει ερωτική ζωή μετά από κάποια ηλικία; Με τίποτα. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι κάνουν καλύτερο σεξ καθώς μεγαλώνουν.

Δείτε λοιπόν πώς θα έχετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας σε οποιαδήποτε ηλικία

Αν είστε 20…

Τα είκοσι σας προσφέρουν μια εποχή σεξουαλικής εξερεύνησης. Είναι μια περίοδος όπου είστε πιο ανέμελοι και έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε με ασφάλεια το σεξ με διαφορετικούς συντρόφους.

Τα είκοσι είναι επίσης μια περίοδος όπου μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε σεξ με επίκεντρο την ευχαρίστηση. 

Αν είστε 30…

Στα 30 σας, συνήθως η εστίαση στην καριέρα, ή/και την οικογένεια γίνονται προτεραιότητα. Όμως είναι επίσης σημαντικό να φροντίσετε και τη σεξουαλική σας ζωή.

Αν είστε 40…

Στα 40 έχετε ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση, επειδή έχετε κατανοήσει πλήρως τις προτιμήσεις σας και το σώμα σας. Επιπλέον, στα 40 γνωρίζετε τι θέλετε αλλά και πώς να το ζητήσετε.

Όταν αρχίσετε να φτάνετε στα τέλη των 40 σας, μπορεί να υπάρχουν κάποιες προκλήσεις γύρω από την εμμηνόπαυση και τη στυτική λειτουργία. Όλα αυτά όμως αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια των ειδικών.

Αν είστε 50…

Καθώς φτάνετε στα 50, για τις γυναίκες, η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει κάποιες προκλήσεις. Συνήθως εμφανίζεται μεταξύ των ηλικιών 45 και 55 ετών και μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης, και μπορεί να οδηγήσει σε εξάψεις, προβλήματα στον ύπνο και ξηρότητα του κόλπου. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλικότητά σας.

Αλλά ευτυχώς ατές οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, με εναλλακτικές θεραπείες και καλά λιπαντικά.

Για τους άντρες, η συγκεκριμένη ηλικία μπορεί να επηρεάσει επίσης τη σεξουαλικότητά τους, όμως έαν υπάρξει κάποιο θέμα μπορεί να επιλυθεί με με φαρμακευτική αγωγή και με την επίσκεψη σε έναν ειδικό.

Δεκαετία 60 και μετά...

Αυτή είναι μια περίοδος ευχαρίστησης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στον σύντροφός σας αυτό που ακριβώς σας αρέσει ή δεν σας αρέσει και διασκεδάζετε στο έπακρο με τη σεξουαλική σας ζωή. Είναι μια όμορφη περίοδος.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.