WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στέβια


RKPT

19 Ιουλίου 2011

stevia.jpg

Το γλυκαντικό της φύσης, είναι πολύ πιο γλυκό και υγιεινό από τη λευκή  ζάχαρη.

Καλή και ταυτόχρονα υγιεινή για τον οργανισμό γλυκαντική ουσία,  θεωρείται παγκοσμίως η Στέβια, της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι «Stevia Rebaudiana Bertoni». Πρόκειται για ένα μικρό σε μέγεθος θάμνο,  ο οποίος κατάγεται από την οικογένεια των χρυσανθέμων και ο οποίος καλλιεργείται σε διάφορα μέρη του κόσμου, από Λατινική Αμερική μέχρι Κίνα. Θεωρείται τέλειο υποκατάστατο ζάχαρης, καθώς μπορεί και δίνει γλυκιά γεύση με μηδέν θερμίδες, κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ν’αδυνατίσουν αλλά και για όσους πάσχουν από διαβήτη! Το εκχύλισμα που παίρνουμε από τα φύλλα της, προσφέρει μάλιστα τόσο γλυκιά γεύση, αφού όπως έχει υπολογιστεί, 1 κ. γλυκού αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι κοινής κρυσταλλικής ζάχαρης. Μέχρι στιγμής, η κατανάλωση της συγκεκριμένης γλυκαντικής ουσίας, θεωρείται απόλυτα ασφαλής αφού δε προκαλεί καμία παρενέργεια στον οργανισμό και την ίδια ώρα δεν επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γλυκαντικό σε καφέ ή τσάι ή στη ζαχαροπλαστική  για την παρασκευή γλυκών, ενώ μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα με βιολογικές τροφές. Αν πάντως αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να γλιτώσετε θερμίδες και να προσέξετε το βάρος σας, σε καμία περίπτωση μην προτιμάτε στον καφέ σας, χημικά υποκατάστατα όπως ζαχαρίνη, ασπαρτάμη, κλπ. Όπως ήδη μπορεί να γνωρίζετε, κάθε άλλο παρά υγιεινά και φιλικά είναι, προς την υγεία και τον οργανισμό σας. Καλύτερα, -αν δεν σας ενδιαφέρει η Στέβια- όσο και αν δεν σας αρέσει σαν ιδέα, ελέγξτε την ποσότητα της λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης που χρησιμοποιείτε, ή αντικαταστείτε την, απλά με μαύρη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.