Δώστε βάση στη γλώσσα του σώματος

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012
body-lan.jpg

Διαβάστε μερικές συμβουλές για τη γλώσσα του σώματος και εφαρμόστε την στην προσωπική αλλά και επαγγελματική σας ζωή.

Είναι γνωστό πως όσα λέει το στόμα, άλλα τόσα λέει το σώμα. Μάλιστα, στους μεσογειακούς λαούς όπως εμείς είναι φορές που το σώμα λέει σίγουρα περισσότερα. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το σωστό τρόπο να έκφρασης μέσα από τη στάση του σώματός μας ώστε να πούμε αυτό που θέλουμε να πούμε, ή ακόμα πιο σημαντικό ,να κρύψουμε κάτι που δε θέλουμε να μοιραστούμε με τους άλλους.

  • Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να παρατηρήσετε το σώμα σας σε ένα καθρέφτη

    και γιατί όχι, να κάνετε και μια μικρή εξάσκηση. Δείτε πως στέκεστε, πως κοιτάτε, πως κρατάτε τα χέρια σας ώστε να καταλάβετε τι πρέπει να διορθώσετε.

  • Μιας λοιπόν και αναφερθήκαμε στα χέρια... Φροντίστε όταν συναναστρέφεστε με άλλους να μη σταυρώνετε τα χέρια σας. είναι από τις πιο γνωστές συμβουλές που οι περισσότεροι θα γνωρίζετε. Ο λόγος που δεν πρέπει να το κάνετε αυτό είναι για να μην δείξετε επιθετικότητα προς τον άλλο, αλλά και μια διάθεση ότι έχετε «κλείσει» και δεν έχετε διάθεση για συναναστροφές. Το ίδιο ισχύει και για τα πόδια σας, τα οποία επίσης δεν πρέπει να σταυρώνετε όταν μιλάτε με άλλους.
  • Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά και το βλέμμα σας σταθερό, χωρίς όμως να είναι επίμονο. Μη σκύβετε και αποφεύγετε να κοιτάξετε τον άλλο γιατί αυτό είναι δείγμα ανασφάλειας αλλά και αδιαφορίας προς τον ομιλητή, αφού αποφεύγετε να συνδεθείτε μαζί του όπως και με αυτά που λέει.
  • Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, ένα χαλαρό νεύμα κάθε τόσο προς τον ομιλητή αποτελεί ένδειξη ότι συμμετέχετε. Προσοχή όμως μη το παρακάνετε, γιατί θα φανεί αστείο και υπερβολικό.
  • Μη κάθεστε σαν να έχετε σκουπόξυλο στην πλάτη σας αυτό λαμβάνετε ότι είσαστε πολύ τυπικοί, αυστηροί και σε μια συνεχή εγρήγορση, αλλά ούτε σαν να χαλαρώνετε σε ξαπλώστρα, γιατί μοιάζει κάπως υπεροπτικό. Κρατήστε χαλαρούς τους ώμους σας και δώστε στην πλάτη σας μια μικρή κλίση, όσο χρειάζεται για να δείξετε στον άλλο ότι σας ενδιαφέρει αυτό που λέει.
  • Είναι καλό να αποφεύγετε να πιάνετε το πρόσωπο σας όταν μιλάτε. Δείχνει αμηχανία, αποσπά την προσοχή του συνομιλητή σας και είναι σαν να θέλετε να αποκρύψετε κάτι, ειδικά εάν καλύπτετε το στόμα σας.
  • Τέλος, προσοχή στο χαμόγελο. Το υπερβολικό, "Χολυγουντιανό χαμόγελο", που παραμένει στο πρόσωπο αποκωδικοποιείται ως ψεύτικο ενώ η παντελής έλλειψη χαμόγελου ως απόμακρη στάση. Ένα απλό, χαλαρό χαμόγελο που βγαίνει αβίαστα είναι η τέλεια συνταγή για να γοητεύσετε τους συνομιλητές σας και να γίνετε αρεστοί. Γι' αυτό μη φοβόσαστε να χαμογελάτε.

Διαβάστε ακόμα:

Νιώθετε κουρασμένες μήπως φταίει ο θυροειδής σας;

Πως να αποκτήσετε μέση δαχτυλίδι