WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 οφέλη για το λάδι καρύδας


16 Μαρτίου 2013

Το λάδι με τις φοβερές ιδιότητες.

Οι γνώμες των ειδικών για το λάδι καρύδας διίστανται. Δεν υπάρχει ωστόσο αμφιβολία ότι είναι το ιδανικότερο υποκατάστατο για το βούτυρο, για όσους απέχουν από τα ζωικά προϊόντα. Επίσης έχουν αποδειχθεί και κάποια ακόμη οφέλη για το λάδι καρύδας. Αυτά είναι τα εξής:

Αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις: Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα ενοχλητικά συμπτώματα του εκζέματος και της ψωρίασης.

Δεν αυξάνει την χοληστερίνη (HDL): Ενώ πολλά υδρογονωμένα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, το καθαρό λάδι καρύδας αυξάνει την καλή χοληστερίνη. Αυτό συμβαίνει μόνο με το παρθένο λάδι καρύδας.

Καταπολεμά την τερηδόνα: Μια πρόσφατη μελέτη από την Ιρλανδία έχει δείξει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τη φθορά των δοντιών. Η έρευνά τους έδειξε ότι το λάδι καρύδας σταματάει την ανάπτυξη των περισσότερων βακτηρίων του στόματος που είναι υπεύθυνα για τη φθορά των δοντιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.