WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κόκκινο κρέας και τα υποκατάστατά του


11 Ιουνίου 2013

Πηγές πρωτεϊνών που είναι χρήσιμες για τον οργανισμό μας.

Το κρέας γενικότερα είναι πηγή πολλών στοιχείων που είναι αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το κόκκινο κρέας ειδικά είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που ωφελεί ους μύες και τα όργανα και το σύνολο της υγείας μας. Το καλοκαίρι όμως, η διατροφή μας γίνεται πιο ελαφριά. Οι σαλάτες και τα φρούτα παίρνουν πρώτη θέση στις προτιμήσεις και ίσως παραμελούμε το κρέας στις διατροφικές μας συνήθειες.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να λαμβάνετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες από άλλες τροφές. Τέτοιες είναι τα αυγά, τα όσπρια, το ψάρι και το τόφου (τυρί από σόγια). Κυρίως το ψάρι είναι πιο εύκολο να καταναλωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι επίσης μία πλούσια πηγή πρωτεϊνών κι όχι μόνο για τον οργανισμό και την υγεία. Είναι τροφές που μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε στα γεύματά σας. Προσθέστε τα στις σαλάτες σας μαγειρεμένα ή ωμά. Όχι μόνο θα νοστιμεύσουν το φαγητό σας αλλά θα σας προσφέρουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες.

Σημειώστε επίσης ότι το φυστικοβούτυρο είναι επίσης ε΄να υποκατάστατο του κόκκινο κρέατος. Καταναλώστε το όμως με φειδώ λόγω των πολλών θερμίδων του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.