WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάνε το καλό και ρίξ'το στο γυαλό


6 Οκτωβρίου 2013

Πώς το αίσθημα της προσφοράς προστατεύει την υγεία μας; 

Ο Βιθέντε Φερρέρ, που υπήρξε υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, διαβεβαίωνε πως: «Γεννηθήκαμε για να κάνουμε το καλό, και το καλό αρκεί για να γεμίσει μια ολόκληρη ζωή».

Οι καλές πράξεις όχι μόνο βοηθούν τους άλλους, αλλά έχει αποδειχτεί πως μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη υγεία. Πρόσφατες έρευνες ανακάλυψαν πως ωφελούν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο συνδέεται στενά με το μυαλό. Ο εγκέφαλος επικοινωνεί μέσω νευρικών κυκλωμάτων με το μυελό των οστών και τη σπλήνα, όπου παράγονται τα απαραίτητα κύτταρα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Σε μια αποκαλυπτική έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο ψυχολόγος Ντέιβιντ ΜακΚλίλαντ ζήτησε από μερικούς φοιτητές να δουν μια ταινία για μια κατεξοχήν αλτρουιστική προσωπικότητα, τη Μητέρα Τερέζα, και τη δουλειά της ανάμεσα στους αρρώστους και τους φτωχούς της Καλκούτας. Αμέσως μετά, έκανε ανάλυση του σάλιου των φοιτητών και βρέθηκε πως είχε αυξηθεί η περιεκτικότητά του σε ανοσοφαιρίνη Α, αντίσωμα που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Συνεπώς, το αίσθημα που νιώθει κανείς όταν προσφέρει και βοηθά τους συνανθρώπους του, εκτός του ότι τον βοηθά στη ψυχολογία του, προστατεύει και τον οργανισμό του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.