WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση;


18 Νοεμβρίου 2013

Θα πρέπει να πείτε όχι σε μερικές συνήθειές σας.

Οι τοξίνες στο ανθρώπινο σώμα προέρχονται από πολλούς παράγοντες. Το τσιγάρο, το αλκοόλ, το άγχος ακόμα και η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλουν στην συγκέντρωση τοξινών. Όταν λοιπόν θέλετε να καθαρίσετε το εντερικό σας σύστημα και να "διορθώσετε" τυχόν φθορές που έχει υποστεί η επιδερμίδα σας θα πρέπει να στερηθείτε κάποιες συνήθειές σας, που πιθανότατα θεωρείτε απολαυστικές.

Καφές-Τσάι: Για πολλούς είναι το πρωινό ρόφημα που τους ξυπνάει. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση 5-6 κούπες  την ημέρα οδηγούν σε τοξίνωση του οργανισμού. Νευρικότητα, ξηρό δέρμα και αίσθημα κούρασης είναι κάποια από τα συμπτώματα που δημιουργούν. Περιορίστε την κατανάλωση σε 1-2 κούπες ημερησίως. Φυσικά το ιδανικό είναι να αντικαταστήσετε τα συγκεκριμένα ροφήματα με φρέσκους χυμούς.

Αλκοόλ: Θεωρείται από τα πιο τοξικά είδη που υπάρχουν. Προκαλεί βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματος όπως είναι το συκώτι και αφυδατώνει την επιδερμίδα σας. Συνιστάται η πλήρης αποφυγή του κατά την αποτοξίνωση.

Αλάτι: Λόγω του έντονου πρηξίματος που προκαλεί, θα πρέπει να το ελαττώσετε.

Ζάχαρη: Προκαλεί απότομες εναλλαγές στην συμπεριφορά. Επιπλέον οι πονοκέφαλοι μπορεί να οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωσή της. Επιλέξτε light επιλογές ή καλύτερα με χαμηλά λιπαρά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.