WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χριστουγεννιάτικες θερμίδες


6 Δεκεμβρίου 2013

Διαβάστε τις συμβουλές μίας διαιτολόγου, για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες στα γιορτινά τραπέζια.

Το κυριότερο και το πιο σύνηθες λάθος είναι ότι στα προγραμματισμένα τραπέζια παραμένουμε σχεδόν όλη την ημέρα νηστικοί, με την σκέψη ότι έτσι μπορούμε να φάμε περισσότερο στο γεύμα.

Μεγάλο λάθος γιατί με τον τρόπο αυτό μειώνονται κατά πολύ τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας και έτσι ενόψει της μεγάλης μας πείνας καταφεύγουμε σε διατροφικά λάθη λόγο της λαιμαργίας μας.

Προτείνω τις ημέρες αυτές να μην παραλείπουμε ποτέ το πρωινό μας γεύμα. Μια καλή μερίδα γαλακτοκομικού με βρώμη & αποξηραμένα φρούτα είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

Στο μεσημεριανό μας γεύμα επιλέγουμε σαλάτες εποχής ή 1 μπαγκέτα ολικής με φρέσκα λαχανικά & γαλοπούλα με ελαιόλαδο.

Αν έχετε και το άγχος μην σας πουν λιγούρηδες και σε αυτό υπάρχει λύση. Λίγο πριν το προγραμματισμένο τραπέζι προτιμήστε ένα έξυπνο snack που θα μειώσει την όρεξη σας, διαλέξτε μεταξύ μιας μπάρας δημητριακών ή άπαχο γιαούρτι ή 4-5 κριτσίνια με πολύσπορο.

Και η ώρα του δείπνου έφτασε. Ξεκινήστε το γεύμα σας πρώτα με τη σαλάτα επιλέγοντας εκείνες που δεν έχουν λιπαρές σος αλλά ελαιόλαδο. Αποφύγετε τα ψωμιά ενώ αν έχετε επιλογή μεταξύ ρυζιού και πατάτες, καλύτερα να επιλέξετε το πρώτο ως συνοδευτικό. Μην προτιμήσετε τα φαγητά που είναι πλούσια σε κρέμες γάλακτος. Αν υπάρχουν στο τραπέζι πολλών ειδών κρέατα επιλέξτε τα λεύκα που είναι ψητά. Επειδή όμως είναι φυσικό να μην μπορέσετε να αντισταθείτε σε κάποιο πλούσια θερμιδικό φαγητό, η καλύτερη λύση είναι να επιλεχτεί σε μικρή ποσότητα. Ένα ακόμη μυστικό είναι το εξής, βάλτε το φαγητό σας σε μικρό πιάτο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι άτομα που χρησιμοποιούν μικρά λευκά πιάτα έχουν ελαττώσει το βάρος τους γιατί τρώνε λιγότερο, ενώ είναι ευδιάθετοι γιατί δεν νιώθουν φούσκωμα από το πολύ φαγητό.

Ευχαριστούμε τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Πόπη Μαυρομιχάλη,  2233081077, [email protected]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.