WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα ποτά των ημερών


6 Δεκεμβρίου 2013

95ed1a61-5b5c-4015-89e7-861b0952cab5_XXL_large.jpg

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.

Σκεφτείτε μόνο ότι ένα κοκτέιλ ή ένα ποτό με αναψυκτικό μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τις θερμίδες ενός κύριου γεύματος, ειδικά αν πιείτε και κάτι παραπάνω όπως συνηθίζεται αυτές τις ημέρες. Θα σας έλεγα να μην ξεπεράσετε τα 2 ποτά, αν αυτό είναι ακατόρθωτο όμως, τότε πράξτε έξυπνα επιλέγοντας ποτά με λιγότερες θερμίδες.

Θερμιδική αξία ανά 100 ml

  • Μπύρα 43 kcal
  • Ουίσκι, Τζιν, Βότκα 222 kcal
  • Κρασί 70 kcal
  • Σαμπάνια 85 kcal
  • Λικέρ 355 kcal

Φυσικά το ποτό σας θα πρέπει να καταναλώνεται χωρίς πατατάκια, ξηρούς καρπούς και ποπ κορν. Μπορεί να σας ακούγεται εύκολο, ωστόσο δεν είναι. Αυτό οφείλεται στο ότι το αλκοόλ απορροφάται εύκολα και επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης δημιουργώντας γρηγορότερα το αίσθημα της πείνας. Γι αυτό πριν ξεκινήσετε τα αλμυρά snacks πρέπει να μάθετε ότι 1 μπολ πατατάκια δίνουν 270 kcal και 1 μπολ ξηροί καρποί δίνουν από 400 έως 700 kcal. Προτιμήστε το ποτό σας να το συνοδεύουν φρέσκα φρούτα, καρότα και αγγουράκια.

Ακόμη και αν δεν εφαρμόσετε τίποτα από ότι είπαμε παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η επόμενη ημέρα που θα έρθει είναι μια καινούρια ημέρα που θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσει με ένα υγιεινό πρωινό και θα συνεχίσει με σωστές διατροφικές επιλογές. Μην ξεχνάτε όλοι μας με λίγη προσπάθεια μπορούμε να βελτιώσουμε την διατροφική μας συμπεριφορά εφαρμόζοντας τους θεμελιώδεις νόμους της υγιεινής διατροφής.

Ευχαριστούμε τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Πόπη Μαυρομιχάλη,  2233081077, [email protected].

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.