WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να μην έχετε πονόλαιμο


27 Οκτωβρίου 2014

Ο πονόλαιμος είναι πολύ ενοχλητικός, και σίγουρα όλοι τον έχετε βιώσει, αλλά μπορεί και να τον βιώστε ξανά, τώρα που ο καιρός γίνεται πιο φθινοπωρινός. Μια κακή μέρα με πονόλαιμο, σημαίνει ότι δεν είστε σε θέση να μιλήσετε, και βήχετε συνέχεια. Ορισμένες λοιμώξεις διαρκούν για μια μέρα, κάποιες για μια εβδομάδα, ενώ υπάρχουν και άλλες που διαρκούν μέχρι και μήνες. Υπάρχουν πολλά φάρμακα που διατίθενται στην αγορά για τις λοιμώξεις του λαιμού, αλλά μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται για να απαλύνετε τον πόνο, είναι οι φυσικές θεραπείες.

Φύλλα από βατόμουρα: Αυτό το ρόφημα θεωρείται, ότι είναι καλό για την λοίμωξη του λαιμού σας. Μπορείτε να φτιάξετε τσάι και να κάνετε γαργάρες με αυτό, ώστε να απαλύνετε τον πόνο. Πάρτε 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βατόμουρου, και ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Σουρώστε το μείγμα, αφήστε το να κρυώσει για λίγο και κάντε γαργάρες. Αυτή είναι μία από τις φυσικές θεραπείες για την λοίμωξη του λαιμού, που θα σας κάνει να  αισθανθείτε πολύ καλύτερα

Φασκόμηλο: Είναι ένα καταπληκτικά θεραπευτικό βότανο. Όταν κάνετε γαργάρες με φασκόμηλο, θα αισθανθείτε τον λαιμό σας αμέσως καλά. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να αναμείξετε ένα κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο σε ένα φλιτζάνι νερό. Μετά από λίγο, κάντε γαργάρες με αυτό το ρόφημα.

Κουρκουμάς: Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό και βράστε το. Μόλις ζεσταθεί, αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Χρησιμοποιήστε αυτό το νερό νωρίς το πρωί, για να κάνετε γαργάρες. Εάν πάσχετε από πόνο στο λαιμό ή έχετε λοίμωξη, αυτό το μίγμα θα απαλύνει τα συμπτώματα. Ο κουρκουμάς είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για το λαιμό σας.

Νερό με αλάτι: Προσθέστε μια πρέζα αλάτι σε βραστό νερό, αφήστε το να αναμειχθεί και μετά κάντε γαργάρες. Οι τακτικές πλύσεις του λαιμού με αλατόνερο, σκοτώνουν τα μικρόβια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.