WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 μύθοι για την παρασκευή του καφέ


5 Ιουλίου 2015

beans.jpg

Αγαπώ πραγματικά την όλη εμπειρία της παρασκευής του καφέ. Αγαπώ το άρωμα του μέσα στο σπίτι, τη ζεστασιά που γεμίζει το σώμα μου και τη γεύση του! Αλλά εάν είστε λάτρεις του καφέ, πρέπει να ξέρετε ό,τι ένα κακής ποιότητας φλιτζάνι του καφέ μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία. Παρακάτω θα δείτε 4 μύθους, που πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε ό,τι θα απολαύσετε έναν τέλειο καφέ.

Μύθος # 1: Ο χύμα καφές από στο μπακάλικο είναι το καλύτερο προϊόν για να αγοράσετε. Και όμως αυτό είναι ένας  μύθος, διότι το οξυγόνο και το έντονο φως είναι οι χειρότεροι εχθροί της γεύση των καβουρδισμένων κόκκων. Εκτός αν το κατάστημα είναι ευσυνείδητο και έχει αποθηκεύσει τον καφέ με ειδικό τρόπο, ώστε να μη επηρεαστεί η γεύση του. Εάν λοιπόν, θέλετε να αγοράσετε χύμα καφέ από το κατάστημα της γειτονιά σας, επιλέξτε κόκκους που να είναι συσκευασμένοι σε εδικές σακούλες.

Μύθος # 2: Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τον καφέ σας είναι στη καταψύκτη ή στο ψυγείο.Οι κόκκοι του καφέ είναι πορώδεις  και μπορούν εύκολα να αποκτήσουν υγρασία και να απορροφήσουν  τις οσμές των τροφίμων. Αυτό καθιστά το ψυγείο,  μία από τις χειρότερες θέσεις για την αποθήκευση του καφέ. Ιδανικά, να τον κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Μύθος # 3: Ο καφές φίλτρου είναι ο καλύτερος. Τα χαρτάκια που χρησιμοποιούνται στον καφέ φίλτρου, συνήθως επηρεάζουν αρνητικά τη γεύση του. Ψάξτε για φίλτρα χωρίς διοξίνη ή εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να επενδύσετε, σε ένα επίχρυσο φίλτρο.

Μύθος # 4: Το βραστό νερό είναι η καλύτερη θερμοκρασία για τον καφέ. Προσοχή στη θερμότητα. Το νερό που είναι πάρα πολύ ζεστό, εξάγει ενώσεις στον καφέ, που τον καθιστούν πικρό με καθόλου ευχάριστη γεύση. Η σωστή θερμοκρασία βρασμού είναι στους 90 oC. Οι καλές καφετιέρες ρυθμίζουν αυτόματα την θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.