WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες τροφές για τους πόνους στις αρθρώσεις


23 Απριλίου 2015

Οι αρθρώσεις σας έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν απίστευτα βάρη και δυσκολίες. Όμως, μια κακή διατροφή, η ηλικία και η γενετική προδιάθεση μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονή στις αρθρώσεις και να αρχίσετε να πονάτε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγετε τα προβλήματα, ένας από αυτούς είναι και η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων.

Κεφίρ. Το γαλακτοκομικό αυτό ποτό είναι ένα μίγμα μικροοργανισμών, που παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος  με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων, των προβιοτικών. Ένα στέλεχος από τα βακτήρια που περιέχει το κεφίρ, ονομάζεται L.Casei. Και σε μια μελέτη που διεξάχθηκε, οι συμμετέχοντες που έλαβαν μια ημερήσια δόση του L. casei για δύο μήνες, είχαν χαμηλότερα επίπεδα των δεικτών φλεγμονής και λιγότερη δυσκαμψία στις αρθρώσεις, από μια ομάδα που έπαιρνε ένα εικονικό φάρμακο. Συνδυάστε το κεφίρ μαζί με δημητριακά, προσθέστε το στα smoothies ή καταναλώστε το σκέτο, είναι εύγεστο και πολύ εύπεπτο.

Πορτοκάλια. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι, τα πορτοκάλια μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και κατ επέκταση τον οστεοαρθριτικό πόνο στα γόνατα. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε ένα φλαβονοειδές το nobiletin,το οποίο βρίσκεται στα εσπεριδοειδή. Χρησιμοποιήστε ολόκληρα πορτοκάλια σε smoothies για να πάρετε τη μέγιστη περιεκτικότητα των φλαβονοειδών.

Σολομός. Αυτό το ψάρι είναι μια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μελέτες με ωμέγα-3 έδειξαν, ότι προκαλούν μια σειρά από βασικές αντιδράσεις, που οδηγούν σε λιγότερη φλεγμονή στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα.

Κουρκούμη. Η κουρκούμη είναι πλούσια σε ένα αντιοξειδωτικό, τη κουρκουμίνη, που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στα κύτταρα του χόνδρου των αρθρώσεων. Γι αυτό και η κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει, όσους έχουν πόνους στα γόνατα. Προσθέστε την στο ρύζι, στα φασόλια και στις σάλτσες για τις σαλάτες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.