WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τί πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι


28 Ιουλίου 2015

a22e00dfe68f486a959a04e90a4260b9καυεα.jpg

Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, θάλασσα, παραλία και διασκέδαση. Όμως εκτός από αυτά, εγκυμονούν και κίνδυνοι, που αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα μας χαλάσουν τις πολύτιμες διακοπές.

Το καλοκαίρι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα αλκοολούχα ποτά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα ατυχήματα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Γι αυτό το λόγο πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν θα βγείτε έξω για ένα ποτό και μετά πρέπει να οδηγήσετε. Εάν διαπιστώσετε ότι το έχετε παρακάνει, καλύτερα να αφήσετε το αυτοκίνητο σας και να γυρίσετε με ένα ταξί. Και την επόμενη μέρα, μπορείτε να το πάτε να το πάρετε. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν πίνετε αλκοόλ και είστε κοντά στη θάλασσα γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Το ηλιακό έγκαυμα δεν είναι μόνο επίπονο, αλλά είναι και επικίνδυνο. Το ποσοστό των ενηλίκων σε εθνικό επίπεδο που έχει πάθει τουλάχιστον ένα ηλιακό έγκαυμα κατά το προηγούμενο έτος αυξήθηκε από 31,8% σε 33,7% σύμφωνα με το CDC. Μαζί με αυτή την αύξηση, μεγαλώνει και ο κίνδυνος για τα μελανώματα  του δέρματος. Προστατέψτε τον εαυτό σας από την ηλιακή ακτινοβολία, βάζοντας αντηλιακή, φορώντας καπέλο και μη

Τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται και τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Περίπου 300.000 άτομα πάνε στο νοσοκομείο κάθε χρόνο το καλοκαίρι, εξαιτίας της τροφικής δηλητηρίασης. Καλό είναι λοιπόν, να είστε προσεχτικοί κυρίως στα τρόφιμα που έχουν μαγιονέζα, γαλακτοκομικά, αυγά, γιατί μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια μετά από λίγες μόνο ώρες εκτός ψυγείου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.