WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

"Υγιεινές" συνήθειες που σας παχαίνουν


5 Οκτωβρίου 2015

06aa340de5202c1b0576faa05b0f008eκαθεα.jpg

Πολλές από τις επιλογές που κάνετε, έχουν αντίκτυπο και στο σωματικό σας βάρος. Άρα όσο πιο υγιεινές τόσο το καλύτερο, έτσι δεν είναι; Κι όμως υπάρχουν πολλές συμπεριφορές, που ενώ φαίνονται σωστές, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω ποιες επιλογές σαμποτάρουν την προσπάθεια σας να χάσετε κιλά.

Αγοράζετε τρόφιμα που γράφουν στη συσκευασία, ότι είναι "χαμηλά σε θερμίδες" και "κάνουν καλό στη υγεία". Κι όμως αυτή η επιλογή, μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και να μη χάσετε κιλά. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Marketing Research διαπίστωσε ότι τα προϊόντα διατροφής, που φέρουν αυτές τις λέξεις στη συσκευασία τους, προκαλούν τους καταναλωτές να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες, από ότι αν αγοράζανε τα κανονικά.

Μετράτε συνέχεια τις θερμίδες. Η απώλεια βάρους δεν είναι απλά ένα παιχνίδι αριθμών. Αυτή η στρατηγική μπορεί να σας κάνει βαρύτερους από ότι πριν. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Αν τρώτε πολύ λίγες θερμίδες, βάζετε το σώμα σας σε μια κατάσταση πείνας, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας και να μη χάνετε κιλά. Επίσης, ενδέχεται με αυτή τη λογική να κάνετε λιγότερες υγιεινές επιλογές και να στερήστε των θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, λίπος, πρωτεΐνη. Άρα, πρέπει, να επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο, με τον οποίο θα βγάλετε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, που θα ταιριάζει με τις καθημερινές σας συνήθειες.

Χωρίζετε τις τροφές σε «κακές» και «καλές». Η αίσθηση ότι δεν θα ξαναφάτε το αγαπημένο σας γλυκό,δεν έχει το αποτέλεσμα που προσδοκούσατε. Γιατί ενώ τον πρώτο καιρό κάνετε υπομονή και είστε αποφασισμένοι, ότι δεν θα ακουμπήσετε ξανά τη σοκολάτα, ξαφνικά υποκύπτετε στον πειρασμό και την τρώτε ολόκληρη! Ενώ αν έχετε την επιλογή μέσα στην εβδομάδα, να καταναλώσετε την αγαπημένη σας λιχουδιά, είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε τη διατροφή και να χάσετε τα περιττά κιλά.

Τηρείτε μια διατροφική ρουτίνα κάθε μέρα. Κάθε πρωί τρώτε δημητριακά, το μεσημέρι κοτόπουλο με μπρόκολο και για δείπνο βραστά λαχανικά. Και σκέφτεστε ότι όσο πιο πολύ καιρό κρατήσετε αυτή τη συνήθεια, τόσο πιο πολλά κιλά θα χάσετε. Σωστά; Μήπως όχι; Μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων, υποστηρίζει ότι ο περιορισμός της διατροφής, περιορίζει επίσης και τον πληθυσμό των καλών βακτηρίων που ζουν στο έντερο μας. Και αυτά τα βακτήρια πιστεύεται ότι παίζουν διάφορους ρόλους, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, όπως στον έλεγχο της πείνας, στη πληρότητα, και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Πλέον, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell Τροφίμων και Brand Lab διαπίστωσαν προσφάτως,  ότι όσοι είναι περιπετειώδεις στη διατροφή τους και ενσωματώνουν συνεχώς νέα, εξωτικά τρόφιμα, έχουν σημαντικά χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, από εκείνους που πάντα παίζουν με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.