WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι κυριότεροι λόγοι για να πάτε για μια μπύρα!


13 Οκτωβρίου 2015

6f83db969e07654cbbe6290fef248ed8.jpg

Είναι πλέον γνωστό, ότι το κόκκινο κρασί, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία. Όμως, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη σκανδιναβική εφημερίδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έδειξε, ότι εκτός από το κρασί, υπάρχει και ένα άλλο ποτό που είναι ευεργετικό για την υγεία. Και αυτό είναι η μπύρα, η οποία μπορεί να προστατέψει την καρδιά σας, να μειώσει τα εγκεφαλικά επεισόδια και τον κίνδυνο για διαβήτη και να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη.

Ενώ είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβούμε σε συγκεκριμένες συστάσεις, ωστόσο τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, αγγίζουν και παλαιότερες μελέτες, που δείχνουν τα οφέλη της μπύρας. Μια από αυτές δημοσιεύτηκε το 2011 στο περιοδικό European Journal of Epidemiology και έδειξε ότι, η μπύρα είχε 30% μεγαλύτερη καρδιαγγειακή προστασία σε σχέση με το κρασί.

Και τα οφέλη αυτού του ποτού δεν σταματάνε εδώ, διότι μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσε, ότι η μπύρα είναι μια πολύ καλή πηγή πυριτίου, το οποίο συμβάλει στο σχηματισμό των οστών. Επίσης, μια μελέτη από το Tufts Medical Center έδειξε, ότι οι άνδρες και μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έπιναν 1-2 ποτήρια μπύρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα στους γοφούς και στη σπονδυλική στήλη, σε σχέση με εκείνους που δεν την προτιμούσαν.

Ακόμα ένα κρυφό όφελος της μπύρα, είναι ότι περιέχει το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, όπως Β12, Β6, νιασίνη, και παντοθενικό οξύ. Ένα ποτήρι μπύρα έχει περίπου 3% της συνιστώμενης πρόσληψης της βιταμίνης Β12, καθιστώντας αυτό το ποτό, ένα από τα λίγα ροφήματα που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη.

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι, όσα οφέλη και να προσφέρουν η μπύρα ή το κρασί, αν δεν καταναλώνονται με μέτρο, θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην υγεία μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.