WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 τροφές που καταστέλλουν την όρεξη


17 Μαρτίου 2016

Όταν σκέφτεστε τη λέξη δίαιτα, σας περνάνε από το μυαλό πολλά πράγματα, όπως το αίσθημα της πείνας και ότι θα στερηθείτε τα αγαπημένα σας γλυκά και φαγητά. Όμως δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τίποτα ούτε να πεινάτε, γιατί υπάρχουν τροφές που μπορούν να καταστείλουν την όρεξη σας, ώστε να χάσετε κιλά χωρίς κόπο. Ίσως θα εκπλαγείτε με κάποιες από αυτές, αλλά αν τις δοκιμάσετε θα σταματήσετε να πεινάτε.

  1. Νερό

Το νερό δεν συγκαταλέγεται στα τρόφιμα, αλλά αξίζει να το επισημάνουμε, γιατί τα οφέλη του είναι πάρα πολλά, όπως ότι ενυδατώνει το σώμα και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών. Εκτός όμως από τα παραπάνω, μπορεί να καταστείλει και την όρεξη σας. Πίνοντας 2 ποτήρια νερό πριν από το γεύμα, μπορεί να μειώσει τη πρόσληψη θερμίδων κατά 80 θερμίδες, γιατί γεμίζει το στομάχι σας και έτσι δεν τρώτε μεγάλες μερίδες. Προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό πριν από κάθε γεύμα και προσθέστε μούρα ή λεμόνι για επιπλέον γεύση.

  1. Μαύρη σοκολάτα

Να και μια καλή είδηση για την αγαπημένη σας σοκολάτα. Η πικρή γεύση της στέλνει σήματα στο σώμα, που μειώνουν τη όρεξη. Επιλέξετε σοκολάτα που να έχει πάνω από 70% καθαρό κακάο, ώστε να δείτε αποτελέσματα.

  1. Καφές

Όταν ο καφές καταναλώνεται με μέτρο, δρα ως φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Η καφεΐνη βοηθάει επίσης στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας. Επιπλέον, ο καφές αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, τονώνει τη διάθεση και περιέχει βιταμίνες Β2 και Β5, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη.

  1. Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι, χωρίς να σας επιβαρύνει με πολλές θερμίδες. Μια καλή επιλογή για πρωινό είναι ένα φλιτζάνια γιαούρτι με βρώμη, αμύγδαλα και βατόμουρα.

  1. Πράσινο τσάι

Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι βοηθάνε στην καταστολή της γλυκόζης και επιβραδύνεται η έκκριση της ινσουλίνης. Αυτό βοηθάει στην καλή υγεία και στην καταστολή της όρεξης.

  1. Μήλα

Τα μήλα είναι το ιδανικό σνακ, γιατί περιέχουν φυτικές ίνες και νερό. Επίσης, έχουν πηκτίνη, ένας πολυσακχαρίτης που διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χαμηλά, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας. Φάτε ένα μήλο όταν ξυπνήσετε και πάρτε άλλο ένα για τη δουλειά.

  1. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου και αντιοξειδωτικών. Αν κάθε φορά που νιώθετε ότι πεινάτε, καταναλώσετε μια χούφτα αμύγδαλα, θα αισθανθείτε χορτάτοι και δεν θα καταφύγετε στην εύκολη λύση, που συνήθως είναι τα μπισκότα ή τα πατατάκια.

  1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή, γιατί περιέχει πολλές θερμίδες. Όμως, είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο ότι είστε πλήρεις.  Τα καλά νέα είναι ότι και λίγο αβοκάντο να φάτε θα νικήσετε το αίσθημα της πείνας.

Ο κατάλογος με τα φυσικά κατασταλτικά της όρεξης θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Όμως επέλεξα τα συγκεκριμένα, γιατί είναι γευστικά και εύκολα στην κατανάλωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.