WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 πράγματα που μπορεί να συμβoύν εάν σταματήσετε να φοράτε τακούνια


25 Μαΐου 2016

Τα τακούνια είναι τα αγαπημένα παπούτσια όλων των γυναικών, γιατί φτιάχνουν ένα ολοκληρωμένο outfit και βοηθάνε τα πόδια να φαίνονται πιο όμορφα. Ένα καλό ζευγάρι τακούνια μπορεί να γίνει εξάρτηση για μια γυναίκα. Αλλά, όταν τα φοράτε σε καθημερινή βάση ενδέχεται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Και επειδή φέτος η μόδα αποφάσισε να κυριαρχήσει το «flat», ας δούμε τι μπορεί να συμβεί εάν σταματήσετε να φοράτε τακούνια.

  1. Θα νιώσετε ανακουφισμένες

Όταν φοράτε συνέχεια ψηλά παπούτσια, τα γόνατα σας δέχονται πίεση, γιατί το κέντρο βάρος σας μετατοπίζεται, με αποτέλεσμα αργά το βράδυ όταν τα βγάλετε να πονάτε. Ενώ αν αποφασίσετε να κατέβετε λίγο πιο χαμηλά και να βάλετε flat, θα παρατηρήσετε μια μείωση του πόνου μετά από μερικές ημέρες.

  1. Δεν θα πονάτε στη μέση

Μπορεί όταν φοράτε τακούνια η πλάτη σας να φαίνεται τέλεια, όμως δεν είναι τυχαίο ότι άρχισε ξαφνικά να πονάει η μέση σας, και αυτό συμβαίνει γιατί η σπονδυλική στήλη δέχεται αρκετή πίεση όταν βρίσκεστε πάνω σε ψηλοτάκουνα.

  1. Θα έχετε καλύτερη ισορροπία

Όσο περισσότερο καιρό φοράτε τακούνια τόσο μεγαλύτερη φθορά δέχεται η φτέρνα, επηρεάζοντας αρνητικά την ισορροπία. Μια μελέτη που διεξάχθηκε το 2015 στη Νότια Κορέα σε αεροσυνοδούς μιας αεροπορικής εταιρίας, διαπίστωσε ότι η τακτική χρήση παπουτσιών με τακούνια, οδηγεί σε ανισορροπία των μυών που στηρίζουν τους αστραγάλους.

  1. Τα πόδια θα δείχνουν πιο ψηλά

Κι όμως η πεποίθηση ότι τα πόδια με τακούνια δείχνουν ψηλότερα, είναι απλά μια ψευδαίσθηση! Ναι σωστά διαβάσατε, μπορεί να είστε ψηλότερες όταν φοράτε τακούνια, όμως τα πόδια σας δείχνουν πια μακριά όταν φοράτε χαμηλά. Και αυτό γιατί οι μύες τεντώνονται και έτσι τα πόδια μακραίνουν.

  1. Τα δάχτυλα των ποδιών σας θα φαίνονται πιο όμορφα

Οι γόβες μπορεί να τραυματίσουν τα δάχτυλα και να δημιουργήσουν τους γνωστούς σε όλες μας κάλους. Εάν όμως, αρχίσετε να εναλλάσσετε τα τακούνια με τα flat, θα περιοριστούν και οι ενοχλήσεις στα δάχτυλα.

  1. Τα πόδια θα πονάνε για λίγο καιρό

Κάθε αλλαγή θέλει υπομονή, έτσι και όταν κατεβείτε από τα ψηλοτάκουνα, ενδέχεται στην αρχή να πονάτε. Μην φοβηθείτε, γιατί αυτός ο πόνος είναι προσωρινός, αφού οι τένοντες χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα για να επανέλθουν στο φυσιολογικό μήκος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.