WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γνωρίστε όλα τα οφέλη της σοκολάτας


2 Ιουνίου 2016

3be154e89cd48f9c54648a36938de107.jpg

Μήπως τώρα τελευταία αποφεύγετε τη σοκολάτα, επειδή θέλετε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή ή να χάσετε κιλά; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε έφτασε ο καιρός να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας και να απολαύσετε τη γλυκιά της γεύση χωρίς ενοχές. Γιατί παρά  τη φήμη της, μελέτες έχουν δείξει ότι προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα θέλετε ένα κομμάτι σοκολάτα, δοκιμάστε τη νέα βραβευμένη σοκολάτα bitter με γέμιση πορτοκάλι της Sweet & Balance της ΓΙΩΤΗΣ για περισσότερη απόλαυση χωρίς ενοχές. Πρόκειται για ένα γλύκισμα με απίθανη γεύση, χωρίς ζάχαρη, αλλά με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού Stevia, με φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη, με περιορισμένα λιπαρά και περιορισμένες θερμίδες. Η σοκολάτα bitter με γέμιση πορτοκάλι της Sweet & Balance είναι το τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ποια είναι όμως, τα οφέλη που προσφέρει η σοκολάτα στην υγεία μας;

  1. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (κακής χοληστερόλης). Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν  ένα κομματάκι σοκολάτας (50 γραμμάρια) καθημερινά,  είχαν χαμηλότερα επίπεδα κακής χοληστερόλης και υψηλότερα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL).

  1. Βελτιώνει τη μνήμη

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να αποτρέψει την εξασθένιση της μνήμης στην τρίτη ηλικία. Οι επιστήμονες στο Harvard Medical School υποστηρίζουν ότι πίνοντας δυο φλιτζάνια ζεστή σοκολάτα την ημέρα μπορεί να συμβάλει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και να αποτρέψει την εξασθένιση των γνωστικών λειτουργιών σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

  1. Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ (British Medical Journal υποστηρίζει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ένας από τους λόγους είναι ότι αυτό το γλύκισμα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

  1. Μπορεί να καταπολεμήσει τον διαβήτη

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας σοκολάτας καθημερινά μπορεί να μειώσει την εμφάνιση του διαβήτη. Και αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται η ευαισθησία στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος για διαβήτη.

  1. Βελτιώνει τη διάθεση

Η σοκολάτα περιέχει ουσίες οι οποίες αυξάνουν την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη είναι ένας νευοδιαβιβαστής που προκαλεί χαλάρωση, καλή διάθεση και ηρεμία. Γενικά μας κάνει πιο ευτυχισμένους και αισιόδοξους. Αυτός είναι και ο λόγος που αν φάμε ένα κομμάτι σοκολάτα, νιώθουμε ευφορία και ταυτόχρονα είμαστε πιο ήρεμοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.