WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ιούνιος: Τι να βάλετε στο πιάτο σας;


7 Ιουνίου 2016

DVSL39S7IY-1.jpg

Τα κόκκινα και ζουμερά κεράσια ωριμάζουν μόνο το καλοκαίρι και τώρα έφτασε η στιγμή να τα απολαύσουμε. Μπορεί να περιμέναμε αρκετό καιρό μέχρι να τα βάλουμε στο καλάθι μας, όμως η αναμονή άξιζε, γιατί τα κεράσια προσφέρουν πολλά διατροφικά οφέλη.

  1. Βοηθάνε να κοιμόμαστε καλύτερα

Η αϋπνία είναι ένα συχνό φαινόμενο πλέον στην εποχή μας, όμως τα κεράσια μπορεί να μας βοηθήσουν στο πρόβλημα μας. Και αυτό γιατί είναι μια φυσική πηγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθάει στο να κοιμόμαστε καλύτερα. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τη γενική υγεία αλλά και για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας αυτά τα ζουμερά φρούτα.

  1. Μειώνουν τη φλεγμονή

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση των κερασιών μειώνει αρκετά τους βιοδείκτες που σχετίζονται με τις φλεγμονές. Συγκεκριμένα ο χυμός από το κεράσι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων σε όσους πάσχουν από αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα.

  1. Αποτρέπουν τη βλάβη των μυών

Τα κεράσια μειώνουν τον πόνο των μυών μετά από μια προπόνηση και μπορούν επίσης, να αποτρέψουν μια μυϊκή βλάβη. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες και καταπραΰνουν τους ταλαιπωρημένους μύες.

  1. Προστατεύουν την καρδιά

Τα κεράσια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτική δράση. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση αυτών των κόκκινων φρούτων μπορεί αποτρέψει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη.

  1. Επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος

Τα κεράσια έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση, γι αυτό και βοηθάνε τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Πίνοντας ένα ποτήρι χυμό κερασιού καθημερινά επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο χυμός από τα κεράσια συνίσταται επίσης ως εναλλακτική θεραπεία για τις δερματικές παθήσεις.

  1. Μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία

Μελέτες έχουν δείξει ότι αν καταναλώνουμε συχνά κεράσια, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μνήμη σε μακροπρόθεσμη βάση και επίσης να μειώσουμε τα συμπτώματα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Huntington.

Χωρίς καμιά αμφιβολία τα κεράσια είναι το σνακ του καλοκαιριού, γιατί εκτός από τα παραπάνω οφέλη είναι γευστικά και έχουν πολύ λίγες θερμίδες. Ήξερες ότι ένα φλιτζάνι κεράσια έχει μόνο 87 θερμίδες; Για όλα αυτά αξίζει να τα εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.