WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 τροφές που προστατεύουν από τον ήλιο


21 Ιουνίου 2016

05301c03589b3f0f58012bb3f60ed7c8.jpg

Ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει πολύ και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα σε κάθε έξοδο σας. Και αυτό γιατί οι υπεριώδεις ακτινοβολίες είναι υπεύθυνες για τα εγκαύματα, την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Εκτός όμως, από τις κρέμες, θα χρειαστείτε και ένα επιπλέον όπλο στην προστασία σας από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Και το όπλο αυτό θα το στο ψυγείο σας, διότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα. Η αντηλιακή προστασία δεν ήταν ποτέ πιο νόστιμη.

  • Πράσινο τσάι

Αυτό το δροσιστικό ποτό δεν βοηθάει μόνο την προσπάθεια απώλειας βάρους, αλλά βοηθάει επίσης στην πρόληψη και στην καταπολέμηση ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος. Επιπλέον, προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο, αποτρέπει το ηλιακό έγκαυμα, και μειώνει τις ρυτίδες.

  • Ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε ελλαγικό οξύ, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τις UVA και τις UVB, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα και τη πρόωρη γήρανση. Αφεθείτε στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του φρούτου και απολαύστε το σε σαλάτες, στους χυμούς ή και σαν σνακ.

  • Φράουλες και Βατόμουρα

Οι φράουλες και τα μούρα περιέχουν τανίνες, οι οποίες προσφέρουν μια επιπλέον προστασία από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου. Λιώστε μερικές φράουλες και μούρα σε ένα μπλέντερ και απολαύστε ένα γευστικό και χορταστικό smoothie.

  • Ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι ενώσεις βοηθάνε στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, όπως είναι η ζημιά που προκαλείται από τον ήλιο.

  • Ντομάτες

Αυτά τα κατακόκκινα λαχανικά προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία και ένα από αυτά είναι η αντηλιακή προστασία. Σε μια μελέτη όσοι έτρωγαν 5 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας για 3 μήνες, είχαν 25% περισσότερη φυσική προστασία από τον ήλιο, σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου ντομάτες. Μαγειρέψετε τις ντομάτες για να απελευθερώσουν το λυκοπένιο.

  • Μαύρη σοκολάτα

Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να χαρούν, γιατί το αγαπημένο τους γλυκό, περιέχει φλαβονόλες οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από τα προβλήματα που δημιουργούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επίσης, οι φλαβονόλες ενισχύουν τη ροή του αίματος και κρατάνε την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

  • Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι από τις καλύτερες τροφές που καταπολεμάνε τη γήρανση και τα εγκαύματα από τον ήλιο. Απολαύστε αυτό το πράσινο superfood ωμό ή μαγειρεμένο και θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη του, όπως τις αντικαρκινικές ιδιότητες και ένα νεανικό δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.