WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 συνήθειες για να χάσετε κιλά το Σαββατοκύριακο


14 Οκτωβρίου 2016

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τρώτε υγιεινά, αλλά τα Σαββατοκύριακα ξεφεύγετε εντελώς; Η αλήθεια είναι ότι δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να μένουν πιστοί στο διατροφικό τους πρόγραμμα όλη την εβδομάδα και να το παρακάμπτουν το Σάββατο και την Κυριακή. Αν όμως θέλετε να χάσετε κιλά, καλό είναι να κάνετε μερικές αλλαγές στις συνήθειες σας.

  1. Παραγγείλετε ένα ακριβό κοκτέιλ

Το Σαββατόβραδο πλησιάζει και μαζί του έρχεται η βραδινή σας έξοδο. Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί η νύχτα κρύβει πολλούς κινδύνους και ένας από αυτούς είναι το αλκοόλ. Όταν βγείτε είναι φυσιολογικό να πιείτε, αλλά αν το παρακάνετε θα πάρετε θερμίδες που θα αυξήσουν το νούμερο της ζυγαριάς σας. Κάθε γύρος ποτών είναι και ένα κιλό. Για να μπορέσετε και τη βραδιά να απολαύσετε και να μην είστε με ένα ποτήρι νερό στο χέρι, παραγγείλτε ένα ακριβό κοκτέιλ. Με αυτό το κόλπο είναι λιγότερο πιθανό να πιείτε πολλά ποτά, έτσι δεν θα πάρετε και τις περιττές θερμίδες από το αλκοόλ.

  1. Προγραμματίστε από πριν τι θα φάτε

Πηγαίνοντας για brunch τις Κυριακές είναι ένας όμορφος τρόπος να περάσει η ημέρα σας. Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις επιλογές σας και να έχετε σχεδιάσει από πριν το διατροφικό σας πλάνο, ώστε να μην ξεφύγετε στις θερμίδες.

  1. Επωφεληθείτε του ελεύθερου χρόνου σας

Τα Σαββατοκύριακα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τις καθημερινές και αν μάθετε να τον χρησιμοποιείτε σωστά, θα μπορέσετε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φάτε ένα υγιεινό πρωινό και να προγραμματίσετε το μενού της επόμενης εβδομάδας.

  1. Χαλαρώστε

Χρησιμοποιήστε το Σαββατοκύριακο ως μια ευκαιρία για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη εβδομάδα. Το άγχος αυξάνει τις ορμόνες, όπως την κορτιζόλη, που συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Κάντε διαλογισμό, γιόκα ή βγείτε έξω να περπατήσετε.

  1. Κάντε καινούρια πράγματα

Αν κάθε Σάββατο πηγαίνετε έξω για φαγητό, είναι ευκαιρία να κάνετε καινούρια πράγματα. Για παράδειγμα πάρτε ένα φίλο σας και βγείτε μια βόλτα, πηγαίνετε να δείτε θέατρο ή μια ωραία ταινία στο σινεμά. Δεν υπάρχει λόγος το Σαββατόβραδο σας να περιτριγυρίζεται πάντα από φαγητό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.