WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι περίεργες διατροφικές συνήθειες των star του Hollywood


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Ιανουαρίου 2017

abaca-523070-066.jpg

Gisele Bündchen

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο προσωπικός της σεφ το διάσημο μοντέλο ακολουθεί αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο αποτελείται από 80% τροφές φυτικής προέλευσης και 20% άπαχη πρωτεΐνη. Και ακούγεται εντελώς φυσιολογικό, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν και οι απαγορεύσεις, όπως ότι δεν τρώει γαλακτοκομικά, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, φράουλες, ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες. Η Gisele έχει αφαιρέσει αυτά τα τρόφιμα από την καθημερινότητας της με τη δικαιολογία ότι προκαλούν φλεγμονές.

Gwyneth Paltrow

Η όμορφη ηθοποιός δεν αποτελεί εξαίρεση σε ότι αφορά τις ακραίες διατροφικές επιλογές, αφού δεν τρώει γλουτένη, σόγια, γαλακτοκομικά, καφεΐνη, κόκκινο κρέας, λευκό ρύζι, οστρακοειδή και καλαμπόκι. Και μπορεί η Gwyneth σε κάποιο σημείο να έχει δίκιο, όπως για παράδειγμα ότι η κατανάλωση κρέατος μπορεί να βλάψει την υγεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας, αλλά ότι πρέπει να το καταναλώνουμε με μέτρο.

Beyoncé

Η Beyoncé φαίνεται ότι έχει βρει ποια διατροφή της ταιριάζει και είναι η vegan. Το περίεργο όσο αφορά τη διατροφή της είναι ότι πίνει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα ένα ρόφημα με χυμό λεμονιού, πιπέρι καγιέν και σιρόπι σφενδάμου.

Elle MacPherson

Το πανέμορφο μοντέλο είναι οπαδός της αλκαλικής διατροφής, η οποία υποτίθεται διατηρεί σε ιδανικά επίπεδα το PH του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί ένα συγκεκριμένο και αρκετά αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής και άπαχο κρέας. Μπορεί η Elle MacPherson να πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει το PH του αίματος, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Heidi Klum

Η Heidi Klum είναι μια από τις χιλιάδες διασημότητες που έχει προσθέσει την κατανάλωση ξυδιού σαν ρόφημα, στην καθημερινή της διατροφής. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη μιμηθούμε εμείς οι υπόλοιπες, διότι το ξύδι μπορεί να ερεθίσει τον λαιμό και το στομάχι. Το καλύτερο είναι αν αρκεστούμε στο να το βάζουμε στις σάλτσες και στις σαλάτες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.