WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ρεφλεξολόγος μας λύνει όλες τις απορίες για τη δυσμηνόρροια


6 Απριλίου 2017

dysmenorrhea.jpg

Σε μεγαλύτερη ηλικία, μαθαίνουμε να παρατηρούμε το σώμα μας, καθώς η κατακράτηση που συνήθως δημιουργείται, γίνεται εμφανές  και οι ορμόνες επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά στην δυσμηνόρροια είναι πολύ έντονος πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα, πιθανό μούδιασμα στα πόδια, ναυτία έως και εμετός και πιθανά δέκατα.

Η δυσμηνόρροια είναι μια δύσκολη κατάσταση που καλείτε η γυναίκα να αντιμετωπίσει κάθε μήνα. Έχουν υπάρξει αρκετές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η Ρεφλεξολογία έχει βοηθήσει στην εξάλειψη του πόνου. Μια απο αυτές έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών στο Ισφαχάν.

Η μέθοδος της ρεφλεξολογίας συσχετίστηκε με μεγαλύτερη μείωση της έντασης και της διάρκειας του εμμηνορροϊκού πόνου σε σύγκριση με την αγωγή με Ibuprofen. Το t-test για ανεξάρτητες μεταβλητές και το ζευγαρωτό  t-τεστ έδειξαν ότι μεταξύ των ομάδων ρεφλεξολογίας και Ibuprofen, υπήρξε σημαντική διαφορά στην ένταση και τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού πόνου.

Η Ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια τέτοια κατάσταση με σημαντικά αποτελέσματα τόσο στην εξάλειψη του πόνου όσο και στην μείωση της έντασης του.  Στο πέλμα μας υπάρχουν σημεία που μπορούμε να δουλέψουμε όπως μήτρα, ωοθήκες, σαλπιγγικός πόρος και όλο το ενδοκρινικό και κυρίως το νευρικό σύστημα.

Διεγείροντας τα αντανακλαστικά σημεία της μήτρας εξομαλύνουμε τις συσπάσεις της με σκοπό την μείωση του πόνου. Παράλληλα εφαρμόζουμε τεχνικές στο πνευμονογαστρικό νεύρο και στον οισοφάγο μειώνοντας την παλινδρόμηση που μπορεί να εμφανιστεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το πέλμα μας μπορούμε να δουλέψουμε όλο τον οργανισμό μας με διαφορετικές τεχνικές. Ένα βασικό σύστημα που δουλεύουμε σε μια ανάλογη περίσταση είναι όλο το ενδοκρινικό σύστημα ξεκινώντας από το σημείο της υπόφυσης  και καταλήγοντας στις ωοθήκες.

Η δυσμοινόρροια σίγουρα επηρεάζει την καθημερινότητα μιας γυναίκας καθώς οι λειτουργικότητα της μειώνεται, σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της που παραμένουν ίδιες. Επόμενο είναι το νευρικό σύστημα, το οποίο επηρεάζεται απο τις ορμόνες μας, να στρεσάρετε. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που παραδίδει η μέθοδος, είναι η χαλάρωση του νευρικού συστήματος με ποικίλες τεχνικές κατά μήκος του πέλματος.

Η Ρεφλεξολογία ενδείκνυται για όλους τους ανθρώπους καθώς εφαρμόζεται τόσο αυτόνομα όσο και συμπληρωματικά. Γίνεται μόνο στα άκρα μας δηλαδή χέρια και πέλματα και κρατάει περίπου 45 λεπτά. Τα αποτελέσματα της όταν εφαρμοστεί σε παρόξυνση μπορεί να είναι άμεσα και θέλει επαναλήψεις μέχρι να ισορροπήσουμε τον οργανισμό στο μέγιστο δυνατό.

Από τη ρεφλεξολόγο Δέσποινα Παπαβασιλείου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.