WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι είναι το Moon Milk και γιατί να το πίνετε κάθε βράδυ


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Οκτωβρίου 2018

johannes-w-758055-unsplash.jpg

Πόσες φορές όταν ήσασταν παιδί η μαμά σας, σας ζέσταινε γάλα για να κοιμηθείτε; Πλέον υπάρχει ένα καινούριο ρόφημα που μας βοηθάει να κοιμηθούμε και ονομάζεται moon milk.

Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι μίγμα από ζεστό γάλα μαζί με μπαχαρικά, όπως κανέλα ή μoχοκάρυδο και μέλι. Το moon milk χρησιμοποιείται στην πρακτική της Ayuverda ως φάρμακο για τις αϋπνίες και συνήθως καταναλώνεται πριν πέσουμε για ύπνο. Μια από τις βασικές αρχές της Ayuverda είναι η εξεύρεση μιας εναρμονισμένης προσέγγισης στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή και φυσικά ο καλός ύπνος είναι σημαντικό μέρος αυτής.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Πολλοί υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε γιατί το χρησιμοποιούμε σαν τελετουργικό πριν κοιμηθούμε, προετοιμάζοντας έτσι το σώμα μας ότι έφτασε η ώρα του ύπνου. Επίσης είναι γνωστό πως το γάλα περιέχει ουσίες, όπως είναι η τρυπτοφάνη και μελατονίνη, οι οποίες συμβάλουν στη χαλάρωση και στο να μας πάρει πιο εύκολα ο ύπνος.

Έτσι λοιπόν εάν το βράδυ μετράτε προβατάκια μέχρι να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να φτιάξετε το moon milk και πιείτε το ζεστό πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.