WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά είναι τα trends στο φαγητό για το 2019


The Jennettes

20 Νοεμβρίου 2018

photo-1523049673857-eb18f1d7b578.jpg

Από  charcoal μέχρι moon milk, το Instagram μας είναι γεμάτο από διάφορες φωτογραφίες υγιεινών φαγητών περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Αλλά με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, αναρωτιόμαστε τι βρίσκεται ψηλά στις λίστες με τα trends της νέας χρονιάς. 

Το Whole Foods αποκάλυψε τις προβλέψεις του σχετικά με τα trends στα φαγητό για το 2019 - από παγωτό avocado μέχρι βούτηρο από φύκια, αυτά είναι τα trends στο φαγητό που θα βλέπουμε παντού με τη νέα χρονιά.

Γεύσεις από Ασία

Με επιρροές από Ασία, Ωκεανία και τις δυτικές ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, θα δούμε διάφορα χρωματιστά φρούτα όπως guava, dragon fruit και passionfruit να παίρνουν τη θέση των goji berries. Επίσης, η ζάχαρη πρόκειται να αντικατασταθεί από φυσικά γλυκαντικά, όπως το luo han guo, ένα γλυκό φρούτο.

Προβιοτικά

Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετές ενδείξεις για το υγιεινό τους αντίκτυπο στο σώμα, το συμπλήρωμα φαίνεται πως έχει ζήτηση. Σύμφωνα με το Whole Foods, τα brands που επικεντρώνονται στο wellness έχουν ξεκινήσει ένα κίνημα με το λανσάρισμα granolas, βουτύρων από ξηρούς καρπούς και σούπες, που περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο προιόν. 

Προϊόντα με βάση τη κάνναβη

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, όπως αναφέρει το Whole Foods, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, αν όχι μέσω ευρείας διανομής, αλλά από στόμα σε στόμα. 

Αύξηση στο παγωτό χωρίς ζάχαρη

Από vegan επιλογές μέχρι προϊόντα με χαμηλές θερμίδες, το παγωτό έχει μεγάλη ζήτηση σε όσους προτιμούν υγιεινές επιλογές ή snacks χωρίς ζάχαρη. Την επόμενη χρονιά, η βιομηχανία πρόκειται να περιλαμβάνει γεύσεις στα παγωτά όπως αβοκάντο, χούμους και ταχίνι.

Φυτικά τρόφιμα

Τα φυτικά προϊόντα έχουν όλο και περισσότερη ζήτηση, με αρκετό κόσμο να απορρίπτει το κρέας. Τα μανιτάρια παίζουν μεγάλο ρόλο στην αγορά, ενώ τα πατατάκια από το ασπράδι του αυγού γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Γεύσεις του ωκεανού

Τα snacks από φύκια έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως αναφέρει το Whole Foods, αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το βούτυρο από φύκια και τα noodles από φαιοφύκη θα βρεθούν στα πιάτα μας με τη νέα χρονιά.

 

Δείτε ακόμη: Τα χρώματα που θα φοράμε το 2019

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.