WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η συνήθεια οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και δεν είναι το φαγητό


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Δεκεμβρίου 2018

23164180_2090259737864152_364041093001510912_n.jpg

Πιθανότατα έχετε τη συνήθεια να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σειρά η εκπομπή στην τηλεόραση τρώγοντας το βραδινό σας γεύμα. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς όσοι τρώνε ενώ παρακολουθούνε τηλεόραση ή ασχολούνται με το κινητό τους, μπορεί να χάσουν τον έλεγχο του τι καταναλώνουν. Και φυσικά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραπάνω κιλά.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Η Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ έδειξε πως εκείνοι που τρώνε και είναι συγκεντρωμένοι στο φαγητό τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταναλώσουν λιγότερες θερμίδες, σε σχέση με εκείνους που έχουν αντιπερισπασμούς ενώ τρώνρ. Μάλιστα έχει βρεθεί πως η παρακολούθηση της τηλεόρασης μπλοκάρει το αίσθημα κορεσμού, γιατί ο εγκέφαλος επικεντρώνεται σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα στην ταινία που παρακολουθείτε.

Διαβάστε εδώ: Ποιες τροφές επιλέγουν οι ειδικοί για να αντιμετωπίσουν τη φλεγμονή

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν είμαστε προσηλωμένοι στο φαγητό που τρώμε και απολαμβάνουμε την κάθε μπουκιά είναι πιο πιθανό να καταφέρουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.