Το σπίτι του ΜΑΝΑ: Ο Οργανισμός που στέκεται αφιλοκερδώς στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο

Χριστίνα Γουδρούπη
Τρίτη 5 Φεβρουάριος 2019
dsa_2468.jpg

Συχνά, σκεφτόμαστε τόσο πολύ τη σοβαρότητα της πρόληψης και της θεραπείας του καρκίνου, που ξεχνάμε τις επιδράσεις τους σε όλες τις υπολοιπες πτυχές της ζωής. Παρόλο που η αντιμετώπιση του προβλήματος ιατρικά είναι σαφώς το πρώτο μέλημα, δεν είναι όμως και το μοναδικό.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπίζει κανείς τις αλλαγές που προκαλεί ο καρκίνος στο σώμα του, κι ακόμα περισσότερο για μια γυναίκα που μπορεί να χάνει τα μαλλιά της λόγω χημειοθεραπειών, ή έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή. Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με γυναικολογικούς καρκίνους υφίστανται μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, που σχετίζονται τόσο με το σώμα τους και την εικόνα του, όσο και με την πνευματική και ψυχική τους υγεία και σταθερότητα. Η ανάγκη υποστήριξης και αποκατάστασης των γυναικών με καρκίνο είναι πολύ σοβαρή, αλλά ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που την έχουν κάνει όραμα και σκοπό της ζωής τους.

Η κυρία Randa Ghandour έχει δώσει προσωπική μάχη με τον καρκίνο του μαστού κι έχει νικήσει. Ίδρυσε λοιπόν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ, με σκοπό να υποστηρίξει κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή με οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος, φιλόξενος χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο οι γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να βρουν πλήθος δωρεάν υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο. Από τον Ιανουάριο του 2018, περισσότερες από 120 γυναίκες έχουν δεχτεί τις εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης του σπιτιού του ΜΑΝΑ. Στόχος είναι η αποκατάσταση και την επανασύνδεσή τους με τον κανονικό ρυθμό ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου.

Συγκεκριμένα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Ψυχολογική - Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική και Υποστήριξη
  • Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική και Υποστήριξη
  • Διατροφικές Συμβουλές
  • Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου και Σώματος
  • Προγράμματα Σωματικής & Πνευματικής Άσκησης
  • Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης

Οι υπηρεσίες παρέχονται πάντοτε σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς Υγείας, αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους, σεβόμενοι απαραίτητα την ιατρική δεοντολογία.

«Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ κάναμε πραγματικότητα το όραμά μας: Να υποστηρίζουμε, να προσφέρουμε αγάπη κι ευτυχία στις Κυρίες που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές μας, όλους τους υποστηρικτές μας και όλες τις Κυρίες που μας εμπιστεύθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΜΑΝΑ.», δήλωσε η κυρία Ghandour, αναφερόμενη στο πρώτο έτος «ζωής» του οργανισμού.

Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, οι γυναίκες μπορούν να βρουν έμπνευση κι ελπίδα, ενώ χαλαρώνουν, δέχονται φροντίδα, κι επανασυνδέονται με τη θετική πλευρά της ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σπίτι του ΜΑΝΑ με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα)
  • Ηλεκτρονικά, είτε με email  [email protected] είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας  (www.manaorg.com)
  • Στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/manamazigiatizoi/ και στο Instagram account: @manaorg

TRENDING ARTICLES