WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χάσετε τα περιττά κιλά γρήγορα, αλλά με ασφάλεια


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Δεκεμβρίου 2019

Πώς να χάσετε τα περιττά κιλά γρήγορα, αλλά με ασφάλεια

Χάστε 5 κιλά σε μια εβδομάδα! Είναι μια φράση που βλέπουμε παντού. Και ενώ είναι πιθανό κάποιος να χάσει αρκετά κιλά, ωστόσο αυτό εξαρτάται πραγματικά από τον μεταβολισμό και από άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής δραστηριότητας και της σωματικής σύνθεσης, τα οποία είναι εξ ολοκλήρου μοναδικά για τον καθένα. 

Η απώλεια βάρους τελικά έρχεται εφόσον τρώτε λιγότερο από ό, τι καίτε. Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε κιλά γρήγορα και με ασφάλεια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Τρώτε περισσότερα λαχανικά.

Είναι τόσο απλό. Εάν σε κάθε γεύμα σας καταναλώνετε λαχανικά (τουλάχιστον το 50% του πιάτου), είστε στο σωστό δρόμο για την καλύτερη υγεία και την απώλεια βάρους.

Καταναλώστε πρωινό.

Όλα τα γεύματα είναι σημαντικά, αλλά το πρωινό είναι αυτό που σας βοηθά να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια. Ένα υγιεινό πρωινό είναι αυτά που θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες και θα μειώσει τις λιγούρες. Στόχος να τρώτε μεταξύ 400 και 500 θερμίδων για πρωινό και βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης, καλό λίπος και φυτικές ίνες. 

Μειώστε το αλάτι. 

Δεδομένου ότι το αλάτι είναι συντηρητικό, τα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα είναι συχνά υψηλότερα σε νάτριο - κάτι που πρέπει να θυμάστε κατά τον προγραμματισμό των γευμάτων σας. Όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα προϊόν με «χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο» πρέπει να έχει 140 mg ή λιγότερο ανά μερίδα.

Παραλείψτε τα ζαχαρούχα ποτά.

Εάν καταναλώνετε καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη, θα παίρνετε τουλάχιστον 800 επιπλέον θερμίδες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος σας χωρίς να το καταλαβαίνετε. 

Τρώτε πικάντικα τρόφιμα.

Μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καψαϊκίνη, μια ένωση που βρίσκεται στις πιπεριές καγιέν, μπορεί (ελαφρώς) να αυξήσει την απελευθέρωση των ορμονών του στρες όπως η αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να επιταχύνει την ικανότητά σας να κάψετε θερμίδες. 

 
Να κοιμάστε τις σωστές ώρες.

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ, χάνουν πιο δύσκολα τα περιττά κιλά. Επιπλέον όταν είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιο πιθανό να τσιμπολογάτε και να παίρνετε επιπλέον θερμίδες. 

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων.

Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι καταγράφουν αυτά που τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πιο πιθανό να χάσουν πιο εύκολα και γρήγορα κιλά. Ξεκινήστε να παρακολουθείτε και να καταγράφετε τι τρώτε στον υπολογιστή σας ή σε ένα κανονικό σημειωματάριο. 

Κάντε μια βόλτα το βράδυ.

Η άσκηση ανά πάσα στιγμή είναι καλό για σας. Αλλά η βραδινή δραστηριότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική επειδή ο μεταβολισμός πολλών ανθρώπων επιβραδύνεται προς το τέλος της ημέρας. Τριάντα λεπτά αερόβιας άσκησης πριν από το δείπνο αυξάνουν τον ρυθμό μεταβολισμού και μπορεί να τον κρατήσουν ψηλά για άλλες δύο ή τρεις ώρες, ακόμα και μετά την άσκηση. Επιπλέον η βραδινή βόλτα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά το γεύμα, ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να τσιμπολογήσετε για να σας φύγει το άγχος. 

Αντισταθείτε στην ανάγκη να παραλείψετε ένα γεύμα.

Η παράκαμψη των γευμάτων δεν θα σας κάνει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Αν μια ταραχώδης μέρα καθιστά αδύνατο το γεύμα, επιλέξετε να φάτε φρούτα ή κάποιο άλλο υγιεινό σνακ. Εάν περνάτε μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς φαγητό, βλάπτετε τις προσπάθειές μας για υγιεινή διατροφή με διπλή επιβάρυνση, επιβραδύνοντας ταυτόχρονα τον μεταβολισμό σας. 

Πίνετε πολλά υγρά.

Σίγουρα, σίγουρα είναι σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό για να καταπολεμήσετε το φούσκωμα. Όμως μπορείτε επίσης να καταναλώνετε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, όπως αγγούρια, ντομάτες, καρπούζι, σταφύλια, αγκινάρες - όλα αυτά περιέχουν διουρητικές ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν να μείνετε χορτάτοι.

Αγνοήστε τα τεχνάσματα.

Σε κάθε δεδομένη στιγμή, υπάρχουν δεκάδες τεχνάσματα απώλειες βάρους στην αγορά που ισχυρίζονται ότι θα σας βοηθήσουν να χάσετε 10 κιλά σε 10 ημέρες ή οτιδήποτε άλλο. Η απόγνωση μπορεί να μας βάλει σε πειρασμό να δοκιμάσουμε οτιδήποτε. Όμως η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για να χάσετε κιλά με υγιές τρόπο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.