WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά των κοριτσιών που δεν παίρνουν κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

14 Δεκεμβρίου 2019

Τα μυστικά των κοριτσιών που δεν παίρνουν κιλά

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς καταφέρνουν μερικά κορίτσια να είναι τόσο αδύνατα και να τρώνε ό,τι θέλουν; Ή πως τόσες πολλές γυναίκες μπορούν να διατηρούν το ιδανικό τους βάρος με τόση ευκολία; Αν και εσείς, όπως οι περισσότερες, εξακολουθείτε να αγωνίζεστε να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε μερικές συνήθειες των κοριτσιών που το έχουν πετύχει.

Τα κορίτσια που διατηρούν το ιδανικό τους βάρος δεν μετράνε τις θερμίδες, επειδή γνωρίζουν με μια ματιά τις μερίδες που πρέπει να καταναλώσουν. Προσπαθήστε λοιπόν και εσείς να παρακολουθείτε την πρόσληψη τροφή σας και αν σας διευκολύνει μπορείτε να κρατάτε ένα ημερολόγιο καταγραφής. Αυτό όχι μόνο θα σας απαλλάξει από τη συνήθεια της υπερφαγίας, αλλά θα μάθετε να είστε προσεκτικές με το μέγεθος των τροφίμων που καταναλώνετε.

Μαγειρεύουν στο σπίτι. Και δεν εννοώ ότι πετάνε ό,το βρουν στο τηγάνι ή στη σχάρα. Τα κορίτσια που προσέχουν τη διατροφή τους, κάνουν και ένα πλάνο για το τι θα μαγειρέψουν όλη την εβδομάδα. Μπορείτε να μαγειρέψετε σπιτικά φαγητά που να είναι εύκολα στη παρασκευή τους και υγιεινά. Για παράδειγμα μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και μια φέτα ψωμί είναι ένα πλήρες γεύμα.

Τα κορίτσια που διατηρούν το βάρος τους δεν βάζουν ποτέ το σώμα τους στη διαδικασία της πείνας. Η λιμοκτονία δεν βοηθάει κανέναν να χάσει βάρος και εσείς δεν αποτελείτε εξαίρεση. Εάν δεν μπορείτε να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε το βάρος σας, ψάξτε τον αληθινό λόγο και μην αναζητάτε τους γρήγορους και επικίνδυνους τρόπους. Θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να τροφοδοτείτε το σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη, γιατί οι ελλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι αυστηρές δίαιτες δεν οδηγούν πουθενά. Τα κορίτσια που έχουν ένα υγιές σώμα δεν είναι κολλημένα σε μια δίαιτα, απλά τρώνε υγιεινά και με μέτρο. Εξάλλου σκεφτείτε ότι αφού δεν μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας, πόσο πιο δύσκολο θα είναι να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα.

Τα κορίτσια που ξέρουν να χάνουν και να διατηρούν το ιδανικό βάρος τους έχουν την τάση να παραμένουν συνεπείς. Δεν πηδούν από το ένα πρόγραμμα διατροφής στο άλλο. Δεν κάνουν δραστικές αλλαγές και μεγάλα άλματα. Υιοθετούν σωστές συνήθειες, όπως να κοιμούνται αρκετές ώρες το βράδυ, να κάνουν σωματική άσκηση και να τρώνε υγιεινά.

Δεν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες. Η κακοκαιρία, η κεφαλαλγία, η κακή διάθεση, η κατάθλιψη, είναι μερικές από τις συνηθισμένες δικαιολογίες για να μην ασκηθείτε. Αν όμως, θέλετε να πετύχετε τον στόχο σας πρέπει να έχετε κίνητρα και να μην ψάχνετε συνέχεια προφάσεις, ώστε να παραλείψετε τις προπονήσεις σας. Ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή χωρίς δικαιολογίες.

Δεν πιστεύουν στους διατροφικούς μύθους. Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να φάτε μετά τις 19:00; Ποιος είπε ότι στη δίαιτα πρέπει να τρώτε μόνο κοτόπουλο και σαλάτα; Πιστεύοντας σε μύθους διατροφής είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να βασανίζετε τον εαυτό σας και να καταστρέψετε τον μεταβολισμό σας. Αν αισθάνεστε πεινασμένες πριν τον ύπνο, κατευθυνθείτε προς την κουζίνα και χαρίστε στον εαυτό σας ένα υγιεινό σνακ. Αν θέλετε να φάτε ένα cupcake, προσφέρετε στον εαυτό σας μια φορά μέσα στο μήνα αυτή την απόλαυση. Τα αδύνατα κορίτσια τρώνε ό, τι θέλουν, αλλά το κάνουν με μέτρο.

Μην είστε σκληρές με τον εαυτό σας. Αξίζετε μικρές απολαύσεις και τις έχετε ανάγκη. Τέλος, να θυμάστε ότι αν βάλετε εφικτούς στόχους και προσπαθήσετε λίγο περισσότερο, θα πετύχετε την απώλεια κιλών που ονειρεύεστε.


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.