WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς δεν θα πάρετε κιλά τις ημέρες που μένετε σπίτι λόγω της πανδημίας


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Απριλίου 2020

Πώς δεν θα πάρετε κιλά τις ημέρες που μένετε σπίτι λόγω της πανδημίας

Όταν μένουμε όλοι σπίτι βοηθάμε στη μείωση των κρουσμάτων και στον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού. Από την άλλη μεριά όμως όλο αυτό μας έχει βγάλει από τη συνηθισμένη μας ρουτίνα, με αποτέλεσμα να περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι και να έχουμε πιο εύκολη πρόσβαση στο ψυγείο.  

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να πάρετε κιλά όσο καιρό βρίσκεστε σπίτι, διαβάστε τα παρακάτω. 

Να ζυγίζεστε.

Είναι σημαντικό τώρα που μένετε σπίτι, να παρακολουθείτε το βάρος σας, ώστε να γνωρίζετε εάν έχετε ξεφύγει ή όχι. Δεν χρειάζεται να σας γίνει εμμονή, αρκεί να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα.  Άλλωστε, η διαφορά στο βάρος σας από τη μία ημέρα στην άλλη, έχει να κάνει με τα υγρά που έχετε πάρει ή χάσει και όχι με το λίπος. Το νούμερο της ζυγαριάς αποτελεί καμπανάκι ότι είναι καιρός να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. 

Γυμναστείτε.   

Τα γυμναστήρια έχουν κλείσει, όμως αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίζει να συνεχίσετε να γυμνάζεστε. Μάλιστα τώρα που δεν βγαίνετε πολύ, έχετε περισσότερη ανάγκη για σωματική άσκηση. Επιλέξτε και κατεβάστε προγράμματα γυμναστικής από το διαδίκτυο. 

Να μένετε ενυδατωμένοι.

Το νερό αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο. Επίσης πολλές φορές το σώμα μας μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, επομένως η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να περιορίσει τις ξαφνικές λιγούρες και να οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση θερμίδων.

Να μαγειρεύετε και αν αποφεύγετε το comfort food.

Τώρα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ό,τι συνήθως, βρείτε μερικές υγιεινές συνταγές που θα θέλατε να δοκιμάσετε και μπείτε στην κουζίνα. Αν πάλι με το σκέφτεστε μαγειρική θέλετε να φύγετε μακριά, μπορείτε να παραγγείλετε ένα λιγότερο παχυντικό πιάτο, όπως κοτόπουλο με σαλάτα χωρίς ντρέσινγκ. 

Απολαύστε τις αγαπημένες σας τροφές με μέτρο.

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς απολαύσεις, αλλά απολαύστε προσεκτικά και όχι αυθόρμητα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε ένα ή  ή δύο μπισκότα μετά το μεσημεριανό, μειώστε το μέρος των υδατανθράκων στο γεύμα, για να κάνετε χώρο για τους υδατάνθρακες στα μπισκότα. Απολαύστε κάθε μπουκιά και συνεχίστε με την ημέρα σας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ισορροπία και η συνέπεια είναι τα κλειδιά - όχι όλα ή τίποτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.