WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό το κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε αμέσως - Δοκιμάστε το απόψε


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Μαΐου 2020

Αυτό το κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε αμέσως - Δοκιμάστε το απόψε

Μήπως το άγχος σας εμποδίζει να κοιμηθείτε τα βράδια; Εάν αυτή η ερώτηση σας ακούγεται οικεία, έχουμε ένα κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ γρήγορα. 

Το κόλπο ή η άσκηση ονομάζεται τεχνική 4-7-8, ή διαφορετικά «φυσικό ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα». Μελέτες έχουν συνδέσει τον διαλογισμό με τα μειωμένα επίπεδα άγχους και γι αυτό η παρακάτω άσκηση θα σας βοηθήσει να αποκομίσετε μερικά από τα οφέλη που συνοδεύουν την πρακτική διαλογισμού.

Εκτός από τον ύπνο, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την άσκηση, όποτε αντιμετωπίζετε μια αγχωτική κατάσταση. Και μετά από λίγο θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο χαλαροί.

Η μέθοδος 4-7-8

Τοποθετήστε την άκρη της γλώσσας σας ακριβώς πίσω από τα άνω μπροστινά δόντια σας και κρατήστε την εκεί καθ 'όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Εκπνεύστε εντελώς από το στόμα, βγάζοντας ήχο.

Κλείστε το στόμα σας και εισπνεύστε ήσυχα από τη μύτη σας.

Κρατήστε την αναπνοή σας για λίγα δευτερόλεπτα.

Εκπνεύστε εντελώς από το στόμα σας, βγάζοντας ήχο.

Αυτή είναι μια ανάσα. Τώρα εισπνεύστε ξανά και επαναλάβετε τρεις ακόμη φορές για συνολικά τέσσερις κύκλους.

Εάν κάνετε την παραπάνω αναπνευστική άσκηση κάθε φορά που διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή όταν νιώθετε αγχωμένοι, θα καταφέρετε να ηρεμήσετε και να πέσετε για ύπνο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.