WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 καλοκαιρινοί χυμοί που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Ιουνίου 2020

4+1 καλοκαιρινοί χυμοί που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Οι χυμοί είναι η καλύτερη επιλογή για να δροσιστείτε το καλοκαίρι. Αλλά, υπάρχουν και κάποιοι που εκτός από τη δροσιά τους, μπορούν να σας βοηθήσουν και στην απώλεια κιλών. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε έναν αποχυμωτή και να φτιάξετε τους παρακάτω χυμούς. Είναι εύκολοι, γευστικοί και θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Πορτοκάλι, μήλο και αχλάδι

Χωρίς υπερβολή, αυτός ο χυμός είναι μια πραγματική θρεπτική δύναμη, που βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, σας κρατάει για ώρες χορτάτους και προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις. Με το που τον πιείτε θα πάρετε μια πληθώρα βιταμινών, που θα σας χαρίσουν ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Αν θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, αυτός ο χυμός θα γίνει σύμμαχος στην προσπάθεια σας.

Φράουλες 

Οι φράουκες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και φτωχές 

σε θερμίδες, υδατάνθρακες και λίπος. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα φρούτα για την υγεία. Προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιαγγειακά νοσήματα, προφυλάσσουν την υγεία του εντέρου και ενισχύουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Ο χυμός με φράουλες είναι μια καλή εναλλακτική, όταν επιθυμείτε κάτι γλυκό, ενώ σας  παρέχει μια ώθηση ενέργειας, χωρίς να αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πράσινα σταφύλια με μήλο

Αυτός ο δροσιστικός και ελαφρώς ξινός χυμός είναι ένα τέλειο ποτό για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Είναι χαμηλός σε θερμίδες, πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι πεινάτε, δεν έχετε παρά να φτιάξετε έναν χυμό από σταφύλια και μήλο και θα ικανοποιήσετε, εκτός από τη πείνα σας και τη δίψα σας.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Ο χυμός του είναι η τέλεια επιλογή για να δροσιστείτε και να επιταχύνετε την απώλεια βάρους. Ένα φλιτζάνι φρέσκο χυμό καρπουζιού περιέχει 71 θερμίδες και μόνο 0.36 γραμμάρια λίπους. Εάν δεν θέλετε να τον πιείτε σκέτο, δοκιμάστε να προσθέσετε πορτοκάλι, καρότα, ρόδι ή γκρέιπφρουτ.

Λάχανο, πράσινο μήλο και αγγούρι

Υπάρχουν πολλοί πράσινοι χυμοί που μπορεί να σας βοηθήσουν, να χάσετε βάρος. Όμως, ο συγκεκριμένος που περιέχει λάχανο, πράσινο μήλο και αγγούρι είναι αντιοξειδωτικός και ενισχύει τον μεταβολισμό σας. Επίσης, κρατάει τα επίπεδα της ενέργειας σας υψηλά και σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες. Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να βάλετε τα συστατικά στο μπλέντερ και να απολαύσετε ένα πράσινο smoothie αντί για χυμό.

Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι χυμοί μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Μπορούν όμως, να σας βοηθήσουν σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και με άσκηση
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.