WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στο πρωινό για να χάσετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Σεπτεμβρίου 2020

4+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στο πρωινό για να χάσετε κιλά

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μας δίνει ενέργεια, αυξάνει την εγρήγορση και βελτιώνει τα επίπεδα συγκέντρωσης. Ωστόσο εάν δεν κάνουμε σωστές επιλογές, ίσως καταναλώσουμε προϊόντα που προκαλούν το αντίθετο από αυτό που θέλουμε: παχυσαρκία, υποσιτισμό και ακόμα περισσότερη πείνα.

Εξάλλου δεν είναι ασυνήθιστο για πολλούς να φορτώσουν τον οργανισμό τους με τρόφιμα φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε θερμίδες, με αποτέλεσμα να νιώθουν κουρασμένοι και να έχουν κακή διάθεση.

Γι αυτό λοιπόν παρακάτω θα αναλύσουμε τα τρόφιμα που θα ήταν καλό να αποφεύγετε από τη σύνθεση του πρωινού σας.

Δημητριακά

Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού περιέχουν ζάχαρη και το μόνο που προσφέρουν είναι θερμίδες. Τα ζαχαρούχα δημητριακά μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να πεινάστε ξανά μέσα σε λίγες ώρες. Αν θέλετε να φάτε δημητριακά για πρωινό να επιλέγετε αυτά που περιέχουν μέχρι 10 γραμμάρια ζάχαρη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να σας κρατήσουν πλήρεις για αρκετές ώρες.

Μπάρες δημητριακών

Οι περισσότεροι πιστεύετε ότι οι μπάρες είναι μια υγιεινή επιλογή και έχετε δίκιο. Όμως δεν ισχύει για όλες τις μπάρες, αφού πολλές είναι πλούσιες σε ζάχαρη και σε θερμίδες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε μπάρες πλούσιες σε φυτικές ίνες και με 8 γραμμάρια ή λιγότερο ζάχαρη.

Έτοιμα γλυκά και ντόνατς

Η ζάχαρη είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, διότι οδηγεί σε ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πεινάσετε ξανά νωρίτερα από το κανονικό και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας για υψηλό σάκχαρο του αίματος, παχυσαρκία και διαβήτη.

Χυμοί

Επιλέγοντας ένα φρούτο ή ένα λαχανικό αντί για χυμό σας παρέχει περισσότερες φυτικές ίνες και λιγότερες θερμίδες. Ένα ποτήρι χυμό ισοδυναμεί με δυο φρούτα, έτσι η καλύτερη επιλογή είναι ολόκληρα τρόφιμα και θα χάσετε πολύ πιο εύκολα τα περιττά κιλά.

Αλλαντικά

Μπορεί η πρωτεΐνη να αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, όμως δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες ίδιες. Για παράδειγμα τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και το λουκάνικο είναι πλούσια σε νάτριο και κορεσμένο λίπος. Δοκιμάστε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης όπως είναι τα φασόλια, οι φακές, το τόφου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.