Κι όμως, η γυμναστική του μυαλού δυναμώνει (και) τους μύες σου

Unsplash/Madison Lavern

Κι όμως, μπορείς να γυμναστείς νοερά

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι το να οπτικοποιούμε την επιτυχία, ακόμα και τη σωματική, βοηθά πολύ το μυαλό αλλά και την αυτοπεποίθησή μας. Κι όμως, τα οφέλη δεν μένουν μόνο εκεί. Σύμφωνα με έρευνα του 2014, οι ασκήσεις που φαντάζεσαι ότι κάνεις μπορούν να εμποδίσουν τη μυική αδυναμία χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις τους μύες σου. Τρομερό; Αναρωτιόμασταν τόσα χρόνια πώς θα γλιτώσουμε από τη γυμναστική και αν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος που θα θρέφει το μυικό μας σύστημα, και τελικά βρέθηκε.

Η έρευνα απέδειξε ότι οι συμμετέχοντες που φαντάζονταν ότι έκαναν stretching, 5 μέρες την εβδομάδα, είχαν διπλάσια δύναμη, όχι μόνο μυικά αλλά και νευρολογικά. Και είναι ένα σπουδαίο εύρημα για εκείνους που βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας ή για εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο από μυικές φθορές.

Αν και οι ειδικοί διαφωνούν πάνω στην αποτελεσματικότητα της μεθόδου, πολλοί αναγνωρίζουν τα οφέλη και αντιλαμβάνονται του πώς το στρες επιδρά στον εγκέφαλο και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε μέσα από τον διαλογισμό ή απλά φέρνοντας στο μυαλό εικόνες. Αν και είναι προφανές ότι πρέπει να γυμνάσουμε και κυριολεκτικά τους μύες μας, όταν υπάρχουν μέρες που αυτό δεν μπορεί να συμβεί, η νοητή γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει πολύ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS