XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «Green bag lady» βάζει Χ στις πλαστικές σακούλες


18 Δεκεμβρίου 2012

Γίνετε και εσείς μέλος του πιο eco- friendly project παγκοσμίως.

Όλα ξεκίνησαν από το γνωστό δίδαγμα μιας μητέρας προς την κόρη της «Τα δικά σου σκουπίδια μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου.» Αυτό μαζί με τον τρόπο ζωής της μητέρας της αλλά και την δήλωση του άντρα της «χρησιμοποίησα πλαστικές σακούλες στο σούπερ μάρκετ γιατί δεν είχα πάνινες στο αυτοκίνητο» έγιναν η αφορμή για την Teresa VanHatten-Granath να αρχίσει να φτιάχνει shopping bags από ύφασμα και να τις χαρίζει σε φίλους και γνωστούς.

Σύντομα δωρεές υφασμάτων κατέφταναν καθημερινά στην πόρτα της και το 2008 παίρνει την απόφαση και δημιουργεί το project "Green Bag Lady. ” Από τότε μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί 22,554 υφασμάτινες shopping bags οι οποίες έχουν διανεμηθεί δωρεάν σε 2867 πόλεις της Αμερικής και σε 931 πόλεις παγκοσμίως, η Κέρκυρα, το Κιλκίς, η Παλλήνη και η Θεσσαλονίκη είναι κάποιες από αυτές.

Όλες οι τσάντες φτιάχνονται από υφάσματα που έχουν γίνει δωρεά αλλά και από άλλα υλικά όπως κουρτίνες, καλύμματα ή δείγματα υφασμάτων τα οποία ανακυκλώνονται.

Γίνετε μέλος και εσείς σε αυτή την τεράστια οικολογική παρέα και αποκτήστε την δική σας "Green Bag Lady". Βρείτε το πώς αλλά και περισσότερες πληροφορίες στο ομώνυμο site.