Κρεμμυδόσουπα

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Νόστιμη, ζεστή κρεμμυδόσουπα.

Υλικά (για 4 άτομα):

  •  4 κούπες ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  •  ¼ κ.σ. πιπέρι
  •  ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  •  1 ½ κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • 4 ψημένες φέτες ψωμί του τοστ

Διαδικασία:

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τα σοτάρετε στο λάδι μέχρι να καραμελώσουν (15-20 λεπτά). Ανακατεύετε διαρκώς. Διαλύετε τον κύβο σε 4 κούπες βραστό νερό και τον ρίχνετε. Αφήνετε τη σούπα να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά, βάζετε το καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω σε μικρά κομμάτια τις φέτες το ψωμί.

Καλή όρεξη!