XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μελιτζάνες Ιμάμ-μπαϊλντί


25 Απριλίου 2013

Παραδοσιακή καθημερινή συνταγή.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες, μέτριες
  • ½ κιλό περίπου, κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1-2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ.ζάχαρη
  • λίγο δυόσμο

Διαδικασία:

Πλένετε τις μελιτζάνες. Τις χαράζετε με το μαχαίρι στη μέση, τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις βάζετε στο νερό 1 ώρα περίπου να ξεπικρίσουν και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και αφαιρείτε την ψίχα τους. Αναμειγνύετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, δύοσμο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη και 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε την ψίχα που έχετε αφαιρέσει από τις μελιτζάνες και τα βάζετε στη φωτιά να βράσουν για 20’. Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και τις γεμίζετε με τη γέμιση που έχετε κάνει. Βάζετε την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες πάνω στις μελιτζάνες και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45’. Σερβίρονται χλιαρές ή κρύες.

Καλή όρεξη!