XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μελιτζάνες αλά κρεμ


27 Μαΐου 2013

Νόστιμος εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος της μελιτζάνας.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 600 γρ. μελιτζάνες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, ρίχνετε λίγο αλάτι και αφήνετε να μείνουν για 1 ώρα. Τις σκουπίζετε, τις στραγγίζετε, τις αλευρώνετε, τις τηγανίζετε με βούτυρο, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, δοκιμάζετε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι και πιπέρι.

Καλή όρεξη!