XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουφλέ με σολομό


30 Μαΐου 2013

Εύκολη συνταγή για αφράτο σουφλέ με σολομό.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βρασμένο σολομό
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • σαφράν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε κατόπιν το αλεύρι. Αφήνετε να ψηθεί μερικά δευτερόλεπτα, κατόπιν ρίχνετε το βραστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε να βράσει, προσθέτετε το αλάτι, το σαφράν, το πιπέρι, τη γραβιέρα και τον σολομό, ψιλοκομμένο. Βγάζετε από τη φωτιά και χωρίς να σταματήσετε καθόλου να ανακατεύετε, ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και τα ασπράδια χτυπημένα σε πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε σε φόρμα για σουφλέ καλά βουτυρωμένη. Ψήνετε σε δυνατό φούρνογια 20' περίπου.

Καλή όρεξη!