XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομελέτα με κιμά


31 Μαΐου 2013

Πλούσια ομελέτα για ένα χορταστικό γεύμα.

Υλικά (για 3-4 άτομα):

  • 6 αυγά
  • 2 κ.σ. τυρί τριμμένο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζ. κιμάς
  • λίγη τριμμένη ντομάτα
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Τρίβετε ένα κρεμμυδάκι και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το βούτυρο. Του προσθέτετε λίγη ντομάτα τριμμένη και νερό και τον αφήνετε να βράσει. Όταν είναι έτοιμος προσθέτετε μαϊντανό. Στο μεταξύ, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το τυρί. Ψήνετε την ομελέτα και όταν τη βγάλετε από τη φωτιά απλώνετε στην επιφάνειά της τον κιμά, τη διπλώνετε στη μέση και τη σερβίρετε ζεστή. Συνοδεύετε την ομελέτα με πατάτες τηγανιτές.

Καλή όρεξη!