Εύκολη σπιτική συνταγή για κρέμα καραμελέ.
Υλικά:
- 100 γρ. γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 7 αυγά
- 1 βανίλια για άρωμα
Διαδικασία:
Βάζετε τη μισή ζάχαρη με 5 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα τηγάνι. Όταν αρχίσει η ζάχαρη να σκουραίνει τη ρίχνετε σε μια φόρμα έτσι ώστε να αλείψει όλο το εσωτερικό της. Βράζετε το γάλα, λιώνετε μέσα την άλλη μισή ζάχαρη, και στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε μέσα το γάλα και τη βανίλια. Ρίχνετε όλο το μείγμα στη φόρμα την οποία αφήνετε στη φωτιά σε μπεν μαρί. Όταν κρυώσει την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Καλή όρεξη!