XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάντε ένα διάλειμμα από τα παιδιά σας


19 Ιουλίου 2013

Πολλοί γονείς αποφεύγουν να βγουν ως ζευγάρι γιατί τα παιδιά τους δεν μπορούν να τους αποχωριστούν. Ένα φαγητό, μια ταινία στο cinema, φαίνεται ακατόρθωτο, όταν τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας.

Κάθε φορά που οι γονείς τους φεύγουν από το σπίτι, αντιδρούν με έντονο τρόπο προκειμένου να τους πείσουν να μείνουν μαζί τους. Πολλοί γονείς υποκύπτουν στα κλάματα και στα παρακάλια των παιδιών. Με την πρώτη σκέψη είναι κάτι λογικό αλλά με μια δεύτερη σκέψη οι γονείς θα πρέπει να έχουν και εκείνοι το προσωπικό τους χρόνο ως ζευγάρι. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας τους «μπλοκάρουν» με αποτέλεσμα να νιώθουν σιγά σιγά εξάντληση και κούραση. Οι γονείς είναι και αυτοί άνθρωποι που χρειάζονται στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλιώς όλη αυτή η ένταση δημιουργεί αρνητικό κλίμα στην οικογένεια.

Πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε ώστε να ξανακερδίσετε την κοινωνική σας ζωή:

• Προσπαθήστε τα παιδιά σας να γνωρίζουν πολύ καλά το άτομο που θα μείνει μαζί τους όσο εσείς θα λείπετε. Θα μπορούσε να είναι η γιαγιά τους ή κάποιο πρόσωπο που νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά.

• Αν δεν έχετε κάποια βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα, τότε επιλέξτε μια νταντά. Κάντε μια σωστή έρευνα αρχικά ρωτώντας άτομα που εμπιστεύεστε για να σας προτείνουν. Ζητήστε από την νταντά να σας επισκεφτεί μερικές φορές ώστε το παιδί να έχει την ευκαιρία να την γνωρίσει και να νιώσει ασφάλεια μαζί της.

• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φύγετε κρυφά καθώς το παιδί σας όταν νιώσει την απουσία σας θα τρομάξει. Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, εξηγήστε στο παιδί σας ότι θα βγείτε και ότι θα επιστρέψετε αργότερα. Να είστε σύντομοι και να του μιλήσετε με γλυκό τρόπο. Δώστε του ένα φιλί και αγκαλιάστε το. Μην επικυρώσετε τα συναισθήματά του καθησυχάζοντας το και λέγοντας του ότι ξέρετε πως έχει αναστατωθεί.

• Φύγετε νιώθοντας αυτοπεποίθηση και απολαύστε το βράδυ σας. Δεν κάνετε κάτι κακό για να νιώθετε τύψεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ποιοτικό χρόνος με τον σύντροφό σας. Να βγείτε να ξανά φλερτάρετε ο ένας τον άλλο και να περάσετε όμορφα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.