XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρόνος με τα παιδιά σας vs παιχνίδια


25 Ιουλίου 2013

Η απάντηση είστε εσείς.

Τα μικρά σας τρελαίνονται να παίρνουν ένα καινούριο παιχνίδι στα χέρια τους. Ωστόσο, οι γονείς πολλές φορές το παρακάνουν με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα παιδικά δωμάτια. Τα παιδιά πάνω απ' όλα έχουν την δική σας ανάγκη. Ο δημιουργικός και ποιοτικός χρόνος μαζί τους τα κάνει περισσότερο ευτυχισμένα από οτιδήποτε άλλο. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια αλλά και πώς να κάνετε σωστές επιλογές:

• Αν έχετε μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια, μπορείτε να κρατήσετε κάποια από τα δικά του παιχνίδια που έπαιζε σε μικρότερη ηλικία και να προσπαθήσετε είτε να μετατρέψετε σε ένα καινούργιο είτε αν ανήκουν στην κατηγορία παιχνιδιών εκείνων όπως playmobil, lego, τότε μπορείτε να τα ανανεώσετε με μια νέα συλλογή, έτσι να είχε μια φάρμα και πάρετε περισσότερα ζωάκια. Προσπαθήστε να επιλέγετε παιχνίδια που ενισχύουν την φαντασία των παιδιών. Για παράδειγμα, αν ένα παιδί θέλει να αγοράσει την κούκλα του αγαπημένου του ήρωα μην επιλέξετε εκείνη που μιλάει, περπατάει αλλά μια απλή ώστε το παιδί να κινητοποιήσει την φαντασία και την δημιουργικότητα του.

• Επιλέξτε πιο ανθεκτικά παιχνίδια και παιχνίδια που δεν έχουν πολλά μικρά πραγματάκια τα όποια μπορούν και να σπάσουν αλλά και να είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια του παιδιού. Ακόμα, παιχνίδια που βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από το παιχνίδι.

• Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά σας, θα καταλάβετε πως το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσατε να χαρίσετε σε ένα παιδί, είναι το παιχνίδι σε ένα πάρκο με τους φίλους του ή στην παιδική χαρά. Οπού εκεί θα μπορεί να παίξει ελεύθερα, να τρέξει, να λερωθεί, να εξερευνήσει, να δημιουργήσει παιχνίδια με τα άλλα παιδιά, κρυφτό, κυνηγητό, ποδόσφαιρο. Να φτιάξουν μόνα τους παιχνίδια από απλά καθημερινά αντικείμενα για παράδειγμα ένα διαστημόπλοιο από κουτάκια αναψυκτικών. Εκτός, από την φαντασία και την δημιουργικότητα, το παιδί γίνεται πιο κοινωνικό και επίσης έχει την ευκαιρία να αθληθεί και να κινηθεί κάτι που βοηθά στην σωστή του ανάπτυξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.