XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για ποια πράγματα θα σας ευχαριστούν τα παιδιά σας στο μέλλον;


15 Δεκεμβρίου 2013

Έχετε σκεφτεί ποια είναι τα πράγματα για τα οποία τα παιδιά σας θα σας ευχαριστούν μια μέρα; Τα παιδιά δεν φημίζονται για την ευγνωμοσύνη που δείχνουν, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κατά βάθος κάπου είναι, ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιούν.

Το διαβάσαμε στο 4 moms.gr.

1. Χρόνος

Ακόμα κι αν το μόνο που μπορείτε να βρείτε σε μια κουραστική μέρα είναι 15 λεπτά, ο χρόνος είναι ένα από τα βασικά πράγματα για το οποίο τα παιδιά σας θα σας ευχαριστούν αργότερα. Κάντε ένα διάλειμμα για να διαβάσετε μια ιστορία, να βοηθήσετε με την εργασία του σχολείου ή βγάλτε μαζί το σκύλο σας μια βόλτα. Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας, κάθε μέρα να κάνετε κάτι που χρειάζονται ή θέλουν και θα ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν σε σας για μια ζωή.

2. Η παραβίαση των κανόνων

Στο σπίτι μου, προτιμώ η τηλεόραση να κλείνει όταν τρώμε. Έτσι, όταν άφησα τα παιδιά να παρακολουθήσουν μια ταινία κατά τη διάρκεια του δείπνου ξετρελάθηκαν! Περιστασιακά το σπάσιμο των κανόνων είναι διασκέδαση για τα παιδιά και τους δημιουργεί αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Έτσι, αφήστε τα παιδιά μέχρι αργά το βράδυ στο σχολείο σε μια γιορτή ή να φάνε παγωτό για μεσημεριανό γεύμα το Σαββατοκύριακο. Δεν θα βλάψει κανέναν, αλλά όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

3. Διδάξτε δεξιότητες ζωής

Προσπαθώντας να διδάξω τον γιο μου, να καθαρίζει το δωμάτιο του ήταν μια καταστροφή. Ήταν πολύ δελεαστικό να παραιτηθεί και να το κάνω εγώ για να τελειώνουμε, αλλά τι να τον διδάξει; Τα παιδιά που μαθαίνουν να καθαρίζουν, να μαγειρεύουν κάτι πρόχειρο, μπορούν καλύτερα να κινούνται αργότερα και να ζουν μόνα. Ακόμα κι αν το μικρό σας είναι ακόμα στον παιδικό σταθμό, να αρχίσετε τα μαθήματα να μάθουν να διπλώνουν τα ρούχα τους!!!! Μπορεί να θυμώνουν τώρα, αλλά θα σας ευχαριστούν κάποια μέρα.

4. Ακούστε

Γνωρίζετε ότι έχετε δίκιο ή απλά θέλετε τα πράγματα με τον τρόπο σας, αλλά να ακούτε και τα παιδιά σας. Το καθένα έχει τις δικές του απόψεις και τις εξηγήσεις του. Ακούστε τα και μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι είστε λάθος ή ότι υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος. Ακόμα κι αν δεν αλλάξετε το μυαλό σας, το παιδί σας θα ξέρει ότι εκτιμάτε, ό,τι έχει να πει και ότι νοιάζεστε για το τι θέλει και χρειάζεται.

5. Διασκεδάστε όλες τις ημέρες

Η ζωή μπορεί να είναι κουραστική και μονότονη μέρα με τη μέρα, δουλειά, σχολείο, άγχος, τρέξιμο. Απλά αφήστε τα όλα και κάντε κάτι διασκεδαστικό. Μπορείτε να φάτε μαζί και να αγοράσετε ένα αναμνηστικό για να θυμούνται την ημέρα. Την επόμενη μέρα μπορεί να είστε διπλά απασχολημένη, αλλά τα όμορφα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών αξίζουν τον κόπο.

6. Παίξτε

Γίνετε πάλι παιδιά!!! Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν μαζί σας κι αυτό είναι καλό για τους δυο σας. Μπορείτε έτσι να κάνετε ένα διάλειμμα, από άλλες υποχρεώσεις σας, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για το παιδί σας. Σας το υπογράφω ότι σε 10 χρόνια , θα παρακαλάτε να ακούσετε φωνές να λένε , "Μαμά, μπορείς να παίξεις μαζί μου;"

Ελπίζω τα παιδιά μου να έχουν περισσότερα από 6 πράγματα για να με ευχαριστούν όταν μεγαλώσουν. Εσείς για ποιο πράγμα ελπίζετε ότι τα παιδιά σας, θα σας ευχαριστούν μια μέρα;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.