XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι τα θετικά του να είσαι το πρώτο παιδί μιας οικογένειας;


19 Μαρτίου 2014

Το πρώτο παιδί ενός ζευγαριού είναι σαν τον πρώτο έρωτα, αφού από νωρίς γίνεται το επίκεντρο των ονείρων και των ελπίδων και δημιουργεί συναισθήματα θαυμασμού και δέους στους γονείς. Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα;

1. Είναι γνωστή η ύπαρξη σας!

Ένα από τα καλύτερα πράγματα στο να είσαι το πρώτο παιδί είναι ότι κανείς δεν θα σας πει γιατί δεν μπορείς να είσαι σαν το μεγάλο αδερφό σου. Έχετε το δικό σας στυλ που τα αδέλφια σας μπορεί κάποια μέρα να μιμηθούν.

2. Η δική σας πορεία

Αποφασίζετε εσείς σχετικά με τη δική σας πορεία. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι μόνο και μόνο επειδή ο μεγαλύτερος αδερφός ή αδελφή το έκανε. Δεν χρειάζεται να πάτε στο ίδιο σχολείο, επειδή η μεγάλη αδελφή σας το έκανε, γιατί εσείς είστε η μεγάλη αδερφή! Ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει τη δική του πορεία, αλλά για το πρωτότοκο, φαίνεται πολύ πιο εύκολο.

3. Άπειροι γονείς

Οι γονείς περπατούν στα τυφλά με το πρώτο παιδί. Κάθε μέρα είναι μια νέα εμπειρία. Μαζί, θα διαμορφώσετε μια οικογένεια για όλους σας, για πρώτη φορά. Χρησιμοποιήστε αυτό όχι σαν παιχνίδι εξουσίας, αλλά σαν ένα τρόπο για να δεθείτε μεταξύ σας. Σαν παιδί δεν μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε, αλλά καθώς μεγαλώνετε κατανοείτε ότι αυτό είναι μια ειδική σχέση.

4. Παράδειγμα

"Εσύ, σαν μεγαλύτερος είσαι το παράδειγμα των διδασκαλιών των γονιών σου". Δεν αισθάνεσαι την πίεση να παραδειγματιστείς από μεγαλύτερα αδέρφια. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι οργανωτικά και αποφασισμένα να πετύχουν, έχουν μεγάλες προσδοκίες και βάζουν πάντα υψηλούς στόχους.

5. Πάντα μεγαλύτερος-η

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι θα είσαι πάντα το πρώτο παιδί. Το πρώτο παιδί είναι ο πρωτοπόρος. Παίρνει περισσότερα ρίσκα, αμφισβητεί πιο πολλές αποφάσεις, είναι πιό ασυμβίβαστο, διαπραγματεύεται πιό έντονα, αποκτά επιπλέον κουράγιο να ανιμετωπίζει κάθε μέρα άγνωστες για αυτό καταστάσεις.

6. Tα πρωτότοκα έχουν μια έμφυτη αίσθηση αυτοπεποίθησης. Είστε ο πρώτος που θα πάρει δίπλωμα οδήγησης από τα παιδιά στην οικογένειά σας, ο πρώτος που θα πάρει βαθμούς στο γυμνάσιο, ο πρώτος που θα πάει σε πάρτι.

Εσείς πώς νομίζετε ότι η σειρά γέννησης σας έχει επηρεάσει στη ζωή σας;

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.