Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο είναι το καρπούζι. Το καρπούζι ολοκληρώνει τέλεια κάθε καλοκαιρινό γεύμα και η γλυκιά και δροσιστική του γεύση το κάνει τόσο αγαπημένο. Οι περισσότεροι το τρώνε, λίγοι είναι όμως εκείνοι που ξέρουν πώς να το κόψουν σωστά, εύκολα και γρήγορα. Και είναι αλήθεια πως το σκληρό του περίβλημα κάνει το κόψιμο με απλό μαχαίρι δύσκολο task. Εμείς ωστόσο βρήκαμε τη σωστή διαδικασία για να το τεμαχίσετε σε ομοιόμορφα κομμάτια και χωρίς να κοπείτε.
1. Κόβετε τις άκρες
Τοποθετείς το καρπούζι πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και αφαιρείτε τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.
2. Κόβετε στη μέση
Γυρίζετε το καρπούζι κάθετα έτσι ώστε να ακουμπάει στην πλευρά που κόψατε πριν και το κόβετε σε δύο ίσια μέρη.
3. Συνεχίζετε τη διχοτόμηση
Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.
4. Δημιουργείτε τρίγωνα
Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβετε τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών.
Έτοιμο!
Το extra tip
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι τις φέτες, για ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερη γλύκα!