Η capsule collection της σχεδιάστριας μόδας Ντενίζ Ελευθερίου με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!


16 Ιουλίου 2021

Ντενίζ Ελευθερίου
instagram/zooeydeschanel

Η σχεδιάστρια μόδας Ντενίζ Ελευθερίου, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, δημιούργησε μια capsule collection από σύγχρονα ενδύματα, τα οποία συνδύασε με τις παραδοσιακές στολές, που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του ξενοδοχείου KINSTERNA.

jenny.gr

Εμπνεύστηκε από τη φουστανέλα, αποδομώντας την κλασσική της μορφή και αλλάζοντας τη χρήση της, δημιούργησε στράπλες φόρεμα με πιέτες και το συνδύασε με παραδοσιακή πόρπη περασμένη στο στήθος. Τοποθέτησε 4 παραδοσιακές ποδιές, τη μια πάνω στην άλλη εν είδει φούστας. Χρησιμοποίησε έναν χειροποίητο τσεβρέ Σουφλίου, τον οποίο κέντησε η μητέρα της στη δεκαετία του '70, ως top πάνω από καθημερινό παντελόνι. Επίσης, δημιούργησε ένα φόρεμα από πλισέ soleil οργαντίνα βαμβακερή με την τεχνική moulage σε αρχαιοελληνικό στυλ, θέλοντας να δείξει τα κοινά στοχεία που μπορεί κανείς να βρει μεταξύ των αρχαιοελληνικών ρούχων και της φουστανέλας. Ένα σιγκούνι σε λευκό μικάντο  συνδυασμένο, για τις ανάγκες της φωτογράφησης, με κουμπούρα του 19ου αιώνα, είναι η πρόταση της σχεδιάστριας για τη σύγχρονη εκδοχή του υπέροχου παραδοσιακού πανωφοριού.

jenny.gr
Έτσι φαίνεται η σκάλα από τον 3ο όροφο του διαμερίσματος.

Σκηνικό για τη φωτογράφηση αποτέλεσαν οι χώροι του ξενοδοχείου Κινστέρνα, του οποίου το αρχικό κτίσμα ανάγεται στη Βυζαντινή Περιόδο και μέχρι τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ταξίδεψε στο χρόνο αλλάζοντας μορφές. Μετά την αναπαλαίωση, τα στοιχεία όλων των περιόδων διατηρήθηκαν άψογα και αυτός ήταν ο κύριος λόγος επιλογής του, ως το τέλειο σκηνικό για την φωτογράφηση.
 

jenny.gr